Växthusguide

Växthus rubrikbild

 

Vad ska jag tänka på innan jag köper växthus?

Det är frågan man bör ställa sig eftersom det finns så mycket växthus att välja mellan. Ur en särskild ståndpunkt kan man variera sina tankar och idéer och skaffa ett växthus som passar just ens trädgård. I många fall kan ens trogna vana göra man väljer ett mindre som ska passa in på ens trädgård med exakta mått. Genom att ständigt variera sina tankegångar kan man sublimera sin tilltro och skaffa något unikt och anmärkningsvärt. Det man först måste fråga sig är hur stort man vill ha och vad som får plats på sin trädgård. Om man vill ha den mot husvägg eller fristående och om man då vill kunna flytta den eller ha den helt fast. Det är inte lätt att veta direkt vad man behöver och om ens tankegångar spirar in sig på vad man behöver och vad man har nytta av. De moderna växthusen inflikar en symbios av trendig vistelse och odling. Ett sedvanligt sätt att använda ett växthus på således vara med blommor men även kan man själv vistas eller använda som förvar av utemöbler eller utöva angenäma aktiviteter sena sommarkvällar vilket både är trivsamt och fördelaktigt då våra väder är oberäkneliga. Det finns flera varianter för detta ändamål hur man kan använda sitt växthus på. Därför rekommenderar vi ett större växthus därav möjligheterna blir fler.

 

Tänk då på hur stor ytan är på trädgården, hur mycket plats bör växthuset ta upp och finns det mer nytta och nöje utav det. Utseende är viktigt men även funktion och tillit. Ett material ska vara behändigt, snygg och lätt samtidigt som det passar in på ens tomt. Utbudet är stort därav är valmöjligheterna större och det kan vara lite svårbedömt vilket som må vara bäst lämpat. Moderna växthus som våra kan användas både till förvaring, växter och uteplats. Moderna växthus har säregna egenskaper med skydd mot regn, snö och blåst. Det är viktigt att växthus inte blåser i väg och klarar av olika sorters väder och framförallt klarar av att genomföra ändamålet. Viktiga är då monteringen vilket jag kommer gå djupare in på.

 

OBS Ett växthus får vara max 15 kvadratmeter för att det inte ska krävas bygglov.
Är du ett företag, kommun, landsting eller en förening som vill handla av oss, så har vi stora förutsättningar för att kunna tillgodose dina önskemål. Förutom betalning via Klarna, så erbjuder vi även E-faktura eller vanlig traditionell faktura via epost eller brev. Kontakta oss, så hjälper vi dig!

 

Hur monterar jag ett växthus?

Att montera ett växthus bör således inte vara så svårt som man tror. När man införskaffar sig något så stort kan själva projektet ses som komplicerat. Det som främst krävs är att man är medveten om proceduren och vad man behöver. När man köper ett växthus ingår monteringsanvisningar men att vara väl förberedd är nyckeln till framgång. Det viktigaste är att det finns en bra och stadig grund och som är väl anpassad till ditt växthus. Det finns olika varianter att montera växthus på och om man ska gräva ner eller gjuta fästena. Grunden bör vara väl utförd för att passa ditt växthus och här är det viktigt man dränerar marken för att klara av överblivet vatten.

 

Grunden är viktig och vill man ha vinterförvaring är det viktigt man gräver ner till ett frostfritt djup för att inte växter råka ut för detta. Ska man ha dränering är det viktigt att det finns grova stenar och grus att som tar upp överflödigt vatten även om man har dräneringslang att den finns tillgänglig och är väl nedgrävd att den gör av med överflödigt vatten från hängrännor och stuprännor.

 

Vad för slags växthus finns det som passar just mig?

Det finns många fördelar med växthus speciellt i vårt kalla klimat därför just man behöver extravärme på sommaren för att kunna odla orientaliska växter och grönsaker men även våra grönsaker så som gurka och tomat som är vedertaget i våra växthus. Det behöver inte ta slut där eftersom möjligheterna är oändliga bör man just därför fundera ut vad för växthus som passar just dig. Det frågor man ska ställa sig är, behöver jag vatten och el? Ska det stå ensamt eller mot en vägg? Hur ska jag montera det och behöver jag sockel? Fördelarna med inbyggda vattenledningar och el är att man slipper gå och hämta vatten varje gång och med el kan man ha belysning och värme som livar upp trivseln för kallare kvällar eftersom möjligheten eskalerar att kunna göra som man vill och användningsområdena blir fler och förtjänst av växthuset blir fler än bara odling.

 Diana växthus för trädgård

Detta är så klart inget tvång om ambitionerna inte är så stora passar det bättre med ett mindre växthus lämpat för endast odling. Eftersom våra växthus har samma stabila stomme och isolering så är värmen konstant oavsett hus därav är storleken av betydelse för hur mycket blommor, växter och grönsaker som förväntas ha. Man bör beräkna på hur höga och stora växterman förväntas ha och se till att huset är anpassat för ens växter. Ju större man har blir fördelarna fler är ett tips.

 

Fördelar med el i ett växthus är att man kan justera värmen med växtlampor eller ha extra belysning för den som vill ha en fin och behändigt uterum man kan vistas i och fika eller ha en trevlig fest. Upplev den unika och angenäma känslan att vistas i ett rum med inte bara vackra växter och odlingar utan perfekta stället för fest och glada lekar. Häng upp partybelysning eller liknande och skapa den perfekta stämningen för sedvanliga tillställningar och förläng sommar och hösten med ett modern och trendigt uterum.

 

Växthus med funktioner

Det är viktigt för växternas trivsel att värmen är rätt och glaset är väl isolerande och släpper in ljus. Placering och funktion är viktigast i sammanhanget att solens strålar skiner på huset och värmer upp. Glaset är viktigt och finns i två varianter. Glas eller polykarbonatglas. Glas har fördelen att 90% av strålningen kommer igenom vilket gör att växterna kommer trivas väldigt bra och det blir rejält varmt. Nackdelen är att glas har lättare för att gå sönder och gå i bitar.

 Merkur växthus med takventilation

Fördelar med polykarbonatglas är att det är slagtålig och går inte i bitar. Det finns i tre olika utföranden, enlags- tvålags- och trelagsskivor. Vilket har olika isolerande egenskaper vilket gör ju fler lager desto bättre isolering och lättare att värma upp. Nackdelen är att det är dyrare än glas och har mindre genomstrålning än glas. Alger kan så småningom förekomma i kanalerna i glaset som gör att genomstrålningen försämras ytterligare. Polykarbonat är ändå det som rekommenderas om man t ex har fordon i närheten av eventuella stenar osv. Det är ett väldigt slagtåligt material men nackdelen är att det är lite dyrare än glas men har sina fördelar så vad man vill ha är upp till dig, överväg fördelar och nackdelar vid val av växthus.

 

Vissa glashus har även den funktionen takventilation, att när det blir för varmt öppnar sig taket på glashuset, detta sker med ett bivax som sväller vid värme så att överflödig värme sipprar ut och ens växter kommer trivas ännu bättre. Dubbeldödar eller enkeldörr? Dubbeldörr har fördelen att man kan få in möbler, skottkärra eller liknande om man vill möblera och infinna sig i den varma tillvaron som tidigare nämnt då man kan ha glashus till väldigt mycket idag och som är trendigt vilket erbjuder både tak och värme och utgör en mysig vistelse för vänner och familj. Därför är det att föredra och även för förvaring av utemöbler på vintern. En dubbeldörr gör det möjligt för rullstolsbundna att ta sig in t ex vilket är en fördel för vi tycker alla borde få ta del av det ordinära utrymmet. Kullagrade hjul vilket ger en behändig och lätt förslutning och öppning som förlänger livslängden.

 Sirius växthus

Behöver jag sockel till mitt växthus?

Det är inget måste men det finns många fördelar att använda det. Vi har färdiga som man kan köpa till respektive växthus. Man kan så klart göra sin egen eller gjuta. Våra stålsocklar är lätta att montera, lätt att få jämn längs med marken och att växthuset står stadigt vilket är viktigt. De är täta så det inte kommer in fukt. Även blir växthuset lite högre. Det finns monteringsanvisningar för detta när du köper växthus och sockel av oss.

 Sockel till växthus i aluminium

Sammanfattning

Nu har jag gått igenom det man ska tänka på vid köp av växthus, kärt barn har många namn och vi vill inte att det ska ta slut där, möjligheterna är många och man kan använda dem till mycket. Så som vinterförvaring, festutrymme och för odling såklart. Här gör vi det möjligt för dina växter och grönsaker att nå oanade höjder. Monteringsanvisningar ingår och själva monteringen är inte så komplicerad man kan tro vid första anblicken. Vi levererar säkra, kvalitetshus till dig.

Populära produkter Våra favoriter