Hallmöbler i trä – inspirationsguide

I dagens samhälle jagar vi låga priser, men det har även blivit viktigt att säkerställa miljökrav och ett hållbart koncept när man konsumerar vilket är viktigt för den medvetna. Vi måste ju ta hand om vår värld för kommande generationer.

 

Hallmöbler för dig – äkta vara

Här har vi plockat fram möbler och heminredning för den medvetna som vill ha möbler som håller i generationer och som samtidigt är snygga och funktionella. För dig som inreder hemma och vill skapa en speciell känsla och atmosfär, har vi handplockat möbler för detta ändamål från två kända och duktiga tillverkare som har sin tillverkning i Sverige. Vi kommer givetvis gå igenom dessa en efter en och ge tips hur man kan inreda sitt hem med hallmöbler i olika färger och olika möbelarrangemang, på ett hållbart och ansvarsfullt sätt.

Oscarssons möbler och Westroths möbler är båda mycket välrenommerade tillverkare, som har all sin tillverkning i Sverige, Småland för att vara exakt. Dom använder hög kvalité genomgående i sina komponenter, och det är möbler som håller mycket länge. Materialen dom använder kommer från Sverige och följer alla krav på hållbarhet och miljö. I dagens samhälle där det ofta fokuseras på pris, glömmer många bort hur tillverkningen påverkar naturen och hur människorna som tillverkar möblerna har det. Genom att köpa Svensktillverkade möbler så tar man sitt ansvar för kommande generationer genom att möblerna dels håller längre samt är tillverkade på ett hållbart sätt för natur och människa.

 

Att möblerna dessutom är prisvärda, funktionella och snyggt designade är ju inte fel heller.Är du ett företag, kommun, landsting eller en förening som vill handla av oss, så har vi stora förutsättningar för att kunna tillgodose dina önskemål. Förutom betalning via Klarna, så erbjuder vi även E-faktura eller vanlig traditionell faktura via epost eller brev. Kontakta oss, så hjälper vi dig!

 

Hallmöbler i ek - inspirationsrum

Hallmöbler i ek i hall med liten hund på golvet.

Klicka på respektive länk för att komma till produkten. Det vi ser på bilden är från vänster: Nadja väggstol i ek. Nadja skohylla och hatthylla i ek. Nadja galgar i oljad ek. Nadja byrå 5 lådor i oljad ek.

 

Först ut har vi valt en snygg hall-inredning från Oscarssons med hallmöbler i massiv oljad ek. Den mest neutrala och säkrast vanligaste färgen efter vitt i våra hem. Denna varma och härliga färg som passar in i flertalet olika stilar och nyanser. Här kan man blanda som man vill med glada ljusa färger och mörka i en härlig symbios. Vi ser en härlig harmoni där man har som målsättning att blanda den varma färgen i ek med den svala nyansen på väggar och golv, som så modernt befinner sig i våra hem idag. Bilden bevisar tydligt en mycket lyckad kombination av nyanser. Ek som textur ger ett levande rum och fyller rummet med lugn och harmoni som lånad från naturen, eken är dessutom mycket hållbar och ger trots sitt hårda material en mjuk känsla.

 

Här vill vi påvisa den möjlighet som finns med ett levande träslag som inredning. Till höger ser vi Nadja byrå vilket är en smal byrå perfekt för mindre rum men samtidigt hög som gör att mycket får plats och en avlastningsyta uppe på byrån. Handtag och fötter i handborstat stål ger den extra touchen som så passande smälter sömlöst in med färgerna. På golvet ser vi den matchande skohyllan Nadja med två hyllplan perfekt för både finskor och ytterskor. Både läder och skinnskor gör sig utmärkt på denna hyllan där traditionella färger och nyanser återskapas i denna mysiga miljö. Vad gör sig inte bättre sedan än en matchande hatthylla i ek i ett plan, för den som vill ha mer förvaring finns även hyllan i två plan. Nadja hatthylla i ek och med krokar för upphängning av ytterkläder. En blandning av både gammalt och nytt. Nadja är en säker kombination som ger er många fler variationer och möjligheter för dig att själv bestämma din inredning i hemmet.

 

Att skapa en känsla för just dig, valmöjligheterna är oändliga och här är bara ett förlag. Den gemensamma nämnaren är ett träslag färgat av naturen och dess skönhet som i våra hem skapar den rätta stämningen. Självklart oljade för att säkerställa livslängd och hållbarhet, ev märken i materialet går därmed att slipa bort med fint sandpapper och olja om på nytt.

 

Möbler till vitt sovrum - inspiration

Sovrumsmöbler med sittbänk med fårskinn. Vitt sovrum med trämöbler.

Bilden från vänster ser vi: Zeve herrbetjänt i vitt. Nadja hallbänk i vitt med fårskinn. Nadja byrå i vitt med fyra lådor. Vi har även ullplädar och kuddar i fårskinn. Klicka här.

 

Här på nästa bild ser vi inspiration till ett riktigt mysigt sovrum. Platsen vi spenderar nästan en tredjedel av våra liv av ska väl vara något alldeles extra tycker vi. Sovrummet ska utstråla en harmoni och något extra för välbefinnandet. Här vill vi ha en extra mysfaktor. Varför då inte inreda med ljusa färger och värmande fårskinn? Något vi gladligen vill vakna upp till varje morgon och stärka välbefinnandet. På bilden ser vi en gemensam faktor som är ljusa färger. Vita väggar och mycket mjuka material som textil och fårskinn, vilket skapar en mysig stämning som vi är ute efter. Det första man tänker på är den mysiga och praktiska pallen vid sänggaveln med den lilla hunden i textil. En väldigt vacker och stadig pall med äkta fårskinn på för att ge en behaglig och mjuk upplevelse när man sitter på den och tar på sig eller av sig kläderna, men samtidigt en mjuk nyans som stärker värmen i rummet, med härligt naturmaterial som åter igen skapar en mysig atmosfär. Detta gör att hela rummet känns mer levande. Den vita färgen på träet gör den väldigt vacker och stilen. Perfekt att sitta på när man byter om. Detta är Nadja pall som finnas i flera färger och med olika färger på fårskinnet.

 

Vi ser en inredningsstil med ljusa fårskinn både på golvet, pallen och i form av en kudde från Skinnwille i sängen. Då vi säkerställer nyans till de vita väggarna som präglar rummet och väggarna utgör grundpelaren i ett rum. Accessoarer gör att man kan dekorera som man vill och bryta av ljuset från väggarna. Man öppnar upp en värld av möjligheter att piffa upp stämningen som man här gjort med fina mönster och färger så som pläden på sängen, ger inte bara ett behagligt uttryck utan även en matchande nyans till rummet så att man inte bara inriktar sig på två nyanser.

 

Skapa den perfekta harmonin och var inte rädd att prova med olika kulörer för att hitta just din stil. Matcha med flera olika accessoarer som ger dig inre styrka att börja dagen med något extra. Bakom ser vi även något speciellt som en klassisk herrbetjänt, perfekt att hänga av sina kläder på och ser till att de håller sig snygga och fräscha till dagen efter utan att bli skrynkliga. En robust och stadig möbel i massivträ som även är designad och ger stil åt rummet i härligt vitlackat trä, med hängare i borstat stål som smälter in i denna stil med ljusa färger perfekt.

 

Hallmöbler i svart trä - inspiration

Hallmöbler i svart ek. Mycket fina hallmöbler. Inspirationsbild.

Det som visas på bilden är Nadja skohylla och hatthylla 100cm svart, Nadja byrå svartbetsad med 5 små lådor och Nadja väggstol i svart

 

Nästa stil vi tittar på är en gedigen och mysig stil med svarta möbler. Här är den gemensamma nämnaren svartmålat trä vilket ger tyngd och kontrast. En stiligt formad design med klara stilrena metalldetaljer i stål. Den blanka lystern ger den massiva svartlackade eken det lilla extra och en vam och stadig känsla som säger välkommen hem. Svarta färger har precis som vita den unika egenskapen att passa in i de flesta hem, och kan bryta av ljusa nyanser. Vill man inreda med svart och vit inredning så är dessa möbler perfekta, komplettera med trendiga accessoarer och bryt av från gråskalan. Se till exempel den trendiga bordslampan i råmässing eller varför inte lägga dit en färgglad fårskinnsdyna på hallpallen.

 

Vi ser den populära och moderna hatthyllan i stadigt massivträ med ett hyllplan för förvaring av mössor, hattar och handskar. Galgar kan också hängas på så man enkelt kan förvara sina ytterkläder lättillgängligt. Sedan ser vi en snygg klädhängare med krokar undertill för uttökad förvaring, med matchande skohylla i två plan för den som vill ha plats för många skor.

För extra bekvämlighet till vänster finns en praktisk väggstol där man kan sitta och ta på och av sig skorna som dessutom är infällbar. Väldigt smart och praktisk tycker vi då den tar minimalt med plats när den inte används. Stabil och bra konstruktion i matchande svart färg.

 

Den svarta byrån är perfekt för förvaring av handskar och mössor samt dold förvaring av familjens nycklar, reflexer, ja allt du har med dig i språnget när du rör dig utomhus. Vi anser att alla dolda utrymmen är bra, vilket gör det snyggt och stilrent att förvara sina saker i med gott om plats.

 

Detta gör helhetsintrycket mycket mer exklusivt med praktiskt förvaring av saker när man är på språng, att aldrig mer behöva leta efter vart man förlagt sina nycklar, allt har sin egen plats.

Allt är dessutom matchande, hur skulle du dekorera din hall med full valfrihet?

 

Smaken är som baken och här vill vi visa hur snyggt det kan bli med svarta möbler med trästruktur i ett hem som kontrast till ljusa färger. 

 

Möbler till ljust rum - inspiration

Inspirations bild av vita möbler till hallen i trä. Vita trämöbler.

På bilden från vänster ser vi Tamburmajor i ek, Nadja byrå i vitt trä  i en mysig hall med en bred byrå med 4 lådor i vitt och ekskiva på toppen.En pall i massiv ek och grått fårskinn med ett litet utrymme under för t.ex skor Även en praktisk fristående klädhängare i ek med krokar i metall.

 

En mycket fin hallinredning där man blandar ljusa nyanser med naturfärger för att skapa en harmonisk balans med matchande lampa och spegel som dekoration, passar både bra i sovrummet eller hallen. Skapa din egna stil, vi kan garantera att stiliga och robusta möbler ger rummet en varm känsla, och man kan själva bestämma efter tycke och smak vilken färg man vill ha.

 

Sammanfattning

Tanken med denna inspirationsguide var att visa exempel på hur man kan dekorera sitt hem med stilrena och bra möbler som dessutom är av hög kvalité, och Svensktillverkade i Svenskt massivträ, ett unikt hantverk och design för våra Svenska hem. Moderna och snygga möbler, perfekta att kombinera med t.ex fårskinn som skapar en gedigen och mysig stil i ditt hem.

Populära produkter Våra favoriter