STOLSDYNOR OCH SEAT SITTPLÄTTAR I FÅRSKINN

Sitt mjuk och skönt på stolsdynor i fårskinn från Skandilock, Skinnwille.

Visa som Rutnät List

Artiklar 1-21 av 150

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät List

Artiklar 1-21 av 150

Sida
per sida
Sätt fallande sortering

Läs vår guide om våra fårskinn

Fårskinnsguide - Allt om fårskinn >>
Fårskinnet och dess unika egenskaper gör att produkterna är mycket slitstarka och kommer förgylla ditt hem under en lång tid. Har du frågor om färg, modell eller övrigt är du välkommen att kontakta oss på [email protected] Vi skickar gärna ut färgprover till dig om du önskar. Behöver du andra mått på dina sittplättar i fårskinn så tveka inte att höra av dig. Stolsdynorna i fårskinn finns i flera olika modeller, storlekar och färger.

 

Vad finns det för typer av fårskinn och färger?

Vad är skillnaden på fårskinn? Hur är färgnyanserna? Kan en del fråga sig. Här ska jag förklara vad skillnaden är mellan fårskinnen och vad som skiljer dem åt. Varför fårskinnen skiljer sig? Här tar jag även upp varför vissa skinn har olika fler färger än andra varianter.

Fårskinnen skiljer sig, skillnaden kan vara ullens struktur, som lockigt eller rakt. Tätheten på fårskinnet, alltså hur tätt ullen sitter mellan varandra och sedan tjockleken på ullen. Dessa egenskaper gör att färgen varierar eftersom de absorberar färgen olika. Fördelen är skinnen blir unika och alla har sin egen prägel.

Den första typen är Curly 17 mm som är av fåret Merino-Crossbred från Australien. Denna variant är lockig som man hör på namnet Curly. Denna variant är perfekt för möbelklädnader så som stolsöverdrag och kuddar. Fungerar även som inredningsdetaljer som fällar och dynor. Skinnet är väldigt tåligt och har hög densitet. Det har en lockig struktur och är väldigt skönt att sitta på.

Detta fårskinn finns i 15 olika färger. Denna hittar vi produkter som Seat, Aussie, Mighty Mix, Edge, Sheep, Ace, Square och stolsöverdrag mm. Dessa kallar vi även korthåriga fårskinn. Skinnet är 1-3mm. 

Curly Longwool 50+mm. Dessa lammskinn är från Nya Zeeland. Här har vi lockigt ull som är längre och blir mer rufsigt av naturen. Även här används den på inredningsdetaljer och möbler. Ullen är 50mm och finns i 6 färger. Skinnet är 1-3mm. Denna kallar vi för långhårigt fårskinn. Fårskinnet är väldigt populärt. Perfekt för en mysig och rufsig fårskinnsfäll. Ullen kan variera när det gäller lockar och färg.

Patchwork är spillbitar av fårskinn som man syr ihop till produkter. Den består av ovanstående ull. Där man matchar bitar för att tillverka mattor, kuddar, möbelklädsel och fällar. Här finns olika färger, har blir mönstret mer unikt eftersom struktur och färg kan se olika ut. På så sätt en mer unik produkt.

Natural Blacks Shortwool är ett fårskinn från Australien som är kammat. Här har alla sitt unika utseende, dessa fårskinn färgas inte utan har sina naturliga färger och fläckar. Lämpar sig som förgående, färgen varierar från brunt till svart. Motsvarigheten heter Longwool som är den långhåriga varianten. Dessa är vita med bruna till svarta fläckar.

Fårskinnsdynor till stolar

Fårskinnsdynor finns i olika färger och former. De kan vara runda, fyrkantiga eller rektangulära och även här i flera färger men även här kan de sys till era storlekar. Stolsdynor är även här likt fällarna där man kan få de långhåriga eller korthåriga. De vanligaste är måtten 33cm och 38cm i diameter. Fårskinnssitsarna kallas för Seat och ullängden är 17mm. Den långhåriga kallas för Walkabout och är av lammskinn och finns som standardmått i 38cm. Ullängden på den är 50mm.

Fördelen med dessa är att rester och spillbitar som blir över är perfekta för att göra mattor, sitsar och dynor. På så sätt blir inget över och behöver gå till spillo. Därför kan vissa sitsar ha en baksida med sömmar men det syns inte när de ligger på stolar. Mozzie är en fårskinnssits som har en baksida av material för att den inte ska glida iväg samt att den är stoppad. Denna runda stolsdyna i fårskinn är mjuk och skön och sitta på. Buzz är motsvarande fast har ett utseende format efter en stolsits. Stoppad för att ge en extra bekväm känsla.

Skillnad på Buzz och Seat fårskinnsdynor

Seat fårskinnssits är runda sistar i fårskionn med hud på baksidan.

Buzz är stoppade fårskinnsdynor med en PU (läderkopia) på baksida.