Veckopostlåda med lås

Snygga veckopostlådor med lås för säker förvaring av din post

Visa som Rutnät List

46 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät List

46 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Skydda din post och dina personliga handlingar med en låsbar veckopostlåda

Dessa veckopostlådor har lås och oftast en större volym än en traditionell brevlåda så att du kan förvara posten i flera dagar. Postlådor, brevlådor och veckopostlådor från våra leverantörer Cofa Safepost, Biggi, Lidab, Habo och Berglund. Perfekt när du är bortrest. Här presenterar vi ett antal olika veckopostlådor med smarta funktioner och lås. Ingjutningsfästen, stolpar och markfästen finns som tillbehör så säkert du kan installera din veckopostlåda. För att hitta mer information om våra postlådor och deras montering så klicka på länken här. Postlådor guide

 

Köpa billig veckopostlåda

Veckopostlåda är en postlåda med lås. Varför den just fått sitt namn veckopostlåda är för att den kan hålla posten i veckor om man inte har möjligheten att hämta den varje dag. Dessa postlådor har då lås. Veckpostlådor tillverkas för att vara säkra och du tryggt skall kunna ha posten i flera veckor om man reser bort t ex. Veckopostlådor finns både som stora och små. Beroende på vart man ska ha den så kan man skaffa olika. Som jag tidigare skrev, vissa förvarar viktiga saker som man vill överlåta t ex nycklar. Så ibland räcker det med en liten och vet man att man kommer vara borta länge då ska man överväga en större variant som rymmer mer. Finessen vissa har är att man kan välja hur mycket den ska rymma genom att ändra planet i lådan. En markpostlåda rymmer mellan 30-50 liter beroende på modell.

 

Upphängning av postlåda

 

Har man ingen färdig plats att hänga upp postlådan på så är lösningen en postlådestolpe. Här hänger man upp postlådan. Stolpen gjuter man eller sätter fast i marken beroende på stolpe. Att gjuta en stolpe är oftast mer stabilt. Postlådestolpar är ofta tillverkade för att vara anpassade till de flesta postlådor eftersom avståndet mellan skruvarna brukar vara lika. Vissa stolpar levereras med två olika avstånd för att just passa till fler postlådor.

 

Hur monterar man en postlåda?

Är det många som undrar. Som vi tidigare nämnt så finns det olika postlådor, både markstående och hängande postlådor. Köper man en markpostlåda eller stolpe behöver man gjuta. Därför tänkte jag gå igenom hur man gjuter och vad man behöver och även visa ett exempel på en av våra postlådor. Fördelen med att använda markpostlåda eller postlådestolpe är att måtten är bestämda. Brevinkastet på en postlåda bör i regel sitta mellan 90-110cm över marken för brevbäraren.

 

Hur gjuter man markfästen och stolpar till postlådor?

Vad som behövs är spade, betong, vatten, betongbalja och vattenpass.

Till att börja med måste man gräva ett hål tillräckligt stort för att passa avståndet. Mät noga så att postlådans gjutningsplattform garanterat får plats. Blanda sedan betong och vatten i en betongbalja. Blanda sedan noga betongen och vattnet tills det börjar tjockna. Fyll sedan gropen med betong. Montera sedan gjutningsplattformen i gropen och pressa ner till önskat djup. Ha ett vattenpass till hands och mät så det blir rakt. Väg av så att det är rakt på alla ställen. Justera så det garanterat är rakt. Sedan när fästet stelnat i marken är det dags att skruva på postlådan. Svårare än så är det inte. Skruva sedan på postlådan på stolpen eller i fästet. Fördelen är att man monterar fästet först sen skruvar man fast postlådan på fästet. OBS Det kan vara olika beroende på tillverkarens fäste.

Här är en film gjord av Cofa. Tillverkare av SafePost postlådor. Att gjuta postlådor

Vilka material i postlåda

Postlådor kan vara tillverkade i trä, metall och plast. Postlådor kan se väldigt olika ut och beroende på vad de är tillverkade i för sorts material. En postlåda i trä kan vara väldigt fin. Denna är inoljad för att klara av att stå ute varje dag. En postlåda i plast är billigare än metall, men kvalitén är därefter. En postlåda i plast klarar av att stå ute varje dag. UV-resistenta gör att färgen inte bleknar i solen. Plastpostlådor kan även ha lås. Metallpostlådor är tillverkade i galvaniserad plåt för att klara av alla värdeförhållanden och inte rosta vilket metall kan ha en tendens till. Därför se till att köpa en som klarar av våra skandinaviska förhållanden.

Postlådans färg och form

Postlådor kan se väldigt olika ut trots att syftet är detsamma. De ska förvara brev. Här finns det flera olika former och färger att välja på. Det kan vara runda, fyrkantiga, stående, hängande, små och stora. Det finns postlådor med emblem. Likadana som posten har på sina bilar. Det kan stå ”POST” på postlådan. Brevlådan på bilden är en väldigt klassisk fin brevlåda med det stora Post-emblemet. Lås och inkast man lucka som öppnas.

En traditionell postlåda som går hem hos många. Det kanske inte är den enklaste för brevbäraren att lämna post, eftersom luckan går utåt. Det är bara en detalj som skiljer fler åt. Den har även rundadtopp, men luckan går utåt för att inte samla regn. Även dränering ifall för att posten inte skall bli våt. Lås kan vara bra om man åker bort t ex. Det finns många olika brevlådor med olika funktioner och hoppas du hittar precis den du vill ha.

Skötsel av postlådor

En postlåda kräver sällan skötsel. En postlåda i plast är minst krävande. Den räcker främst att tvätta om den blir smutsig av avgaser och smuts. En postlåda i trä eller metall behöver oljas in ibland för att hålla ett bra skydd. Detta är inget som behövs göras ofta. Postlådor i metall ska oljas in. Tvättas med bilschampo eller liknande. Postlådor med lås kan behöva smörjas ibland när man känner att låset är lite trögt. Annars är det väldigt lätt att äga en postlåda.

Funktionalitet på postlådor

En postlåda kan ha olika funktioner. Utvecklingen går framåt även här. En postlåda har ett antal olika funktioner vi kanske inte alltid tänker på. De får inte regna in, det ska vara lätt för brevutdelarena att lämna brev och paket, lätt att hämta brev och paket, lås, olika inkast, töming fram eller bak, justerbar volym, LED-belysning, material och dränering. De flesta postlådor utformas så att regn inte får ta sig in. Detta kan man se på att det finns ett tak som avleder regnet så det inte kommer in i postlådan, skulle det förmodan gör detta så finns det dräneringshål så vattnet försvinner. Dock händer det sällan, kanske mer inträffar när man öppnar postlådan eller när utdelaren lämnar post om det regnar.

Markpostlådor med tak

Markpostlådor har en annan typ av inkast vilket gör att dessa är skyddade även när luckan öppnas. På så sätt undviks regnet i större grad ifrån att komma igenom. En annan funktionalitet som blivit allt mer vanligt är lås. Lås är inget nytt, men många föredrar ett lås eftersom det är säkrare och man slipper tänka på posten om man reser iväg. Låsbara postlådor levereras med ett lås som man oftast monterar själv. Detta är inga konstigheter då man endast trär in låset. Skruvar fast låshylsan. Lås finns i metall och plastpostlådor.