Vedkorg & Vedställ

Exklusivt designade vedkorgar, vedställ & vedgrytor Ett vedställ och en vedkorg är två användbara tillbehör för hanteringen och förvaring av ved i hemmet där man använder ved för uppvärmning eller för att elda i en öppen spis eller kamin. Vi har flera snygga och praktiska modeller för dig att välja mellan.

Vackra vedkorgar & vedställ i tidlös design

Vedkorg i metall, smide, koppar och mässing är populära produkter som används för förvaring av din ved bredvid din kamin, kakelugn eller öppna spis. Välj mellan olika färger och design. Robusta kvalitetsprodukter som håller i många år och även blir en snygg inredningsdetalj i hemmet. Vi har även dom unika vedställen i glas från Swelek i flera stolekar och utföranden.

Vedställ i smide

Ett vedställ i svart smide med raka linjer och stabil konstruktion är vårt vedställ från Vastbo. Använd vedstället i smide för vedförvaring inomhus. Stället är öppet och låter veden torka snabbt. Det är alltid bra att låta veden uppnå inomhustemperatur innan man eldar med den, det ger alltid bäst förbränning och mest energi överförs då till rummet.

Vedställ som passar bredvid din kamin

Vedkorgar och vedställ för snygg och prydlig förvaring av ved till din kamin, kakelugn eller öppna spis. Hitta din favorit bland våra stabila och klassiska modeller av vedbärare, vedstaplare och vedförvaring som passar alla sorters hem.

Vedställ i glas -snygg vedförvaring inomhus

Våra populära vedställ med glassidor ger en exklusiv känsla. Detta är en riktigt snygg vedförvaring inomhus då även ser veden från sidan. Dessa vedställ är mycket stabila och dess tunga gjutna betongfot gör att vedstället blir stabilt och robust. Det finns 2 olika höjder på dessa glasvedställ. När eldningssäsongen är över kan du kanske avända vedstaplaren till ett tidningsställ.

Vedkorg och vedställ

Det kan vara en bra ide att ha en stabil vedstaplare som placeras i närheten av din eldstad. När du bär in veden kan en lättare vedkorg användas, självklart får du gå några vändor för att fylla på. Vastbos och Sweleks vedställ rymmer mycket ved och ör dessutom dekorativa i ditt hem. Smidesstället från Vastbo har även en praktisk låda under som fångar upp det mesta av skräpet som lossnar från veden i hanteringen.

Björkved vedställ

Våran favorit bland veden är torr och fin björkved med mycket vit bark. Torr björkved är nummer ett att elda med. Den ger en bra förbränning och en snabb värme. Björknäver är alltid bra att ha till hands vid upptändning. Låt veden ligga i vedstället i något dygn för att vara så varm som möjligt vid eldningen.