Fårskinn och plädar

Brett sortiment av fina fårskinn, plädar och djurhudar från Skandilock, Skinnwille & Mogihome

Visa som Rutnät List

Artiklar 1-72 av 452

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät List

Artiklar 1-72 av 452

Sida
per sida
Sätt fallande sortering

Populära fårskinn från Skandilock, Skinnwille & Mogihome

Fårskinnsfäll >>
Fårskinnskuddar >>
Lammskinn >>
Lammskinn Baby >>
Metervara Fårskinn >>
Prydnadsfår och Spillbitar >>
Pälsimitation och Fuskpäls >>
Stolsdynor i fårskinn >>
Stolsöverdrag och Nackkuddar >>
Ullplädar >>
Överkast i fårskinn >>


Hos StayHome kan du välja ur ett brett sortiment av fårskinn, plädar och djurhudar. Ibland kan det kännas tryggt att kunna testa vilken nyans och ullängd som passar just i ditt hem. När det gäller Skandilock så skickar vi gärna ett litet färgprov på deras fårskinn! Önskas ett så skicka ett mail till [email protected]. Ange vilken/vilka färger du önskar samt din adress så skickar vi ett prov hem till dig. Söker du istället en mysig pläd har vi många att välja bland från Svanefors, Mogihome, Skandilock, Skinnwille och Borganäs. Du hittar även våra pupulära stolöverdrag till de flesta av designklassikerna, samt stolsöverdrag till Husbilar, kontorsstolar och fårskinnsitsar. Samt olika djurhudar som mattor med mera. Se mer under våra underkategorier.

Våra stora leverantörer av Fårskinn är Skandilock och Skinnwille, både tillverkar mycket högkvalitativa fårskinn i många färger och storlekar, samt har mycket lång erfarenhet av fårskinnsberedning. Fördelen att välja en seriös aktör på fårskinn är att djurhållning och miljö tas i beaktning, så är tyvärr inte alltid fallet på billigare importprodukter från Asien. Våra leveratörer garanterar att djurhållning och miljökrav efterlevs.

Läs vår utförliga guide om våra fårskinn

Fårskinnsguide - Allt om fårskinn Snygga, bekväma och hållbara produkter i fårskinn finner du här med snabb leverans och billig frakt. Skandilocks och Skinnwilles fårskinnsprodukter är kvalitetsvaror med den rätta designen och har den lilla extra touchen i rent naturmaterial. Köp din nya fårskinnspläd, fårskinnsmatta, fårskinnskudde, fårskinnsfäll eller fårskinnsdyna här hos oss på StayHome.se.

Förnya din Lamino, Eva eller Pernilla fåtölj med ett nytt överdrag i fårskinn

Stolsöverdrag i fårskinn är ett enkelt sätt att få en gammal stol eller fåtölj att känna sig levande och få nytt liv. Klä de gamla klassikerna som stolarna Eva, Lamino, Pernilla, Mina, Primo, Jetson mm. Se våra stolsöverdrag för mer varianter. Här skräddarsys fårskinnsöverdragen till att passa stolarna som enkelt träs på via resårband. Även här kan man få de i vilken färg man vill. Här finns heltäckande fårskinn men även bara om man vill ha något bekvämt ryggstöd och nackstöd i fårskinn. Vi hjälper dig att finna det överdrag som du önskar. Återkom gärna med mått till oss så återkommer vi med en offert.
Stolsöverdrag >>

Vilka färger kan jag välja på fårskinn

Våra fårskinn är mestadels färgade och det innebär att du kan välja mellan över 15 olika kulörer. De mesta populära färgerna är de gråa nyanserna Graphite, Charcoal, Scandinavien Grey. Andra kulörer är Sahara, Honey, Moonlight, Offwhite, Black, Mocha, Espresso. Om du köper flera produkter samtidigt försöker vi alltid att matcha skinnen efter ullkvalitet, struktur och längd.

Kan man tvätta ett fårskinn?

Fårskinnen kan behöva dammas, skakas eller dammsugas. Det går bra att använda en luftig svamp och ljummet vatten. Kan man tvätta ett fårskinn? Ja det går bra. I fall de är kraftigt nedsmutsade kan man behöva att tvätta de i tvättmaskin, här ska man använda ett milt ullschampo i 30 grader. Det går även bra att handtvätta det. Använd ej tvättmedel med tensider vid tvätt av fårskinn. Häng sedan upp skinnet för att torka så de blir luftigt och behåller sin mjukhet. Viktigt att detta sker innan skinnet torkat helt. Töj och gnugga flera gånger under torkningen för att behålla smidigheten i skinnet. Tänk på att den ska hängas i rumstemperatur, följer man dessa råd så ska skötseln inte vara några problem och man kan njuta av sina produkter i flera år. OBS man får inte centrifugera eller torktumla skinnen. Använd ej tvättmedel med tensider vid tvätt av fårskinn. Det man ska tänka på är att inte lägga mörka skinn på ljusa ytor och tvärtom eftersom det kan ge missfärgningar. Det är inget som brukar ske men något vi rekommenderar eftersom fårskinnen färgas. Skinnen som sys för stolsöverdrag har ett vitt tyg på baksidan som skydd mot avfärgning.

Köpa stolsdynor och sittplättar i fårskinn

Vi har ett stort antal stolsdynor i fårskinn. Välj mellan runda och fyrkantiga stolsdynor. En sittplätt är bara själva fårskinnet, dvs med ull på en sida och hud på baksidan. Huden utgör ett bra glidskydd, dvs håller dynan på plats på stolen. Standardstorlekar på fårskinnssitsarna är ca 33-38cm. Självklart kan vi hjälpa dig att ta fram andra mått om du önskar.

Om du önskar en lite tjockare dyna med stoppning och därmed ännu högre komfort så kan vi även erbjuda detta, då kan till exempel Fårskinnsdyna Buzz från Skandilock eller Curly från Skinnwille vara ett bra alternativ. Sittdynor i fårskinn >>

Spillbitar av fårskinn

Vi har ett flertal fårskinnsprodukter som vi tillverkar av spillbitar det är för att ta tillvara på det som blir över när man sytt fårskinnsprodukterna. Det är viktigt att ta tillvara på alla material. Av spillbitar kan man sy sittplättar, fårskinnsdynor.

Spillbitar gör man även mattor och kuddar och sitsar. Som tidigare nämnt matchar man bitarna så noggrant så det ser snarlika ut. Därför ser två mattor aldrig likadana ut. Spillbitar kan även köpas separat om man vill pryda sitt hem. Spillbitar kan dekorera hemmet och ge de en naturlig och härlig känsla. Påse med spillbitar

Barnvagnsdyna av fårskinn

Fårskinn för barn. Speciellt framtagna för att vara så lena som möjligt och passa i barnvagnen, pulkan eller sängen. Våra barnvagnsdynor är anpassade till vagnarnas remmar. Den perfekta gåvan till barn som är både mjuk och varm. Finns i flera härliga färger. Perfekt för barn eftersom de inte drar åt sig damm och smuts utan stöter bort. Maskintvättas i 30° fintvätt eller för hand med fuktig svamp, ljummet vatten och ett milt ullschampo. Torka skinnet plant eller upphängt i rumstemperatur. Tänk på att skydda dina fårskinn från solens UV-strålar som annars kan få skinnen att ändra färg, detta gäller även skinn som ligger inomhus i direkt solljus. Barnvagnsdyna

Måttanpassade fårskinn och fårskinnsklädslar

Vi har möjlighet att erbjuda dig måttanpassade fårskinnsöverdrag och dynor. du kanske söker ett fårskinn till din kökssoffa, hallbänk, favoritfåtölj eller till din Lamino. Vi hjälper dig. Kontakta oss så fixar vi fram färgprover och hjälper dig att sy upp just ditt specialmått. Du kan också välja stoppade dynor och dynor med glidskydd. Populärt är våra metervaror som säljs i valfri längd och med en bredd på 60cm. Har du en riktig klenod till stol eller fåtölj där hemma kan vi hjälkpa till med fårskinnet och sen kan du välja om du vill lägga fårskinnet utanpå fåröljen eller om du vill ta hjälp av en tapetsör för att spika fast fårskinnet.

Fårskinnsproduktion - förädling av hudar och fårskinn

Fårskinn är ett funktionellt och härligt naturmaterial som kan användas till mycket i hemmet. Fårskinnsprodukter sätter en mjuk och varm prägel på ditt hem. Fårskinnsprodukter har använts sen urminnes tider för att hålla oss varma. Processen har inte slutat där eftersom utvecklingen går framåt och fårskinn kanske främst används idag för inredning och härlig trevnadskänsla. Vad som gör fårskinn exklusivt är att de har egenskapen att hålla oss varma och är ett naturmaterial med unika funktioner.

Varför ska man köpa äkta fårskinn när det finns imiterat som även är billigare kanske? Jo, det finns många fördelar med äkta fårskinn och det är just för att det inte egentligen finns något som kan matcha. Fårskinn ger en härlig känsla av naturen. Här kan man välja och vraka bland olika färger och former. Det finns fårskinnsfällar, stolsdynor, stolsöverdrag, kuddar, mattor, överkast mm. Gör som vi på StayHome och ta in naturen i ditt hem och upplev den härliga och mjuka känslan som fårskinnsprodukter ger. Kom in i naturen och värmen.

Handla fårskinn som företag eller kommun

Är du ett företag, kommun, landsting eller en förening som vill handla av oss, så har vi stora förutsättningar för att kunna tillgodose dina önskemål. Förutom betalning via Klarna, så erbjuder vi även E-faktura eller vanlig traditionell faktura via epost eller brev. Kontakta oss, så hjälper vi dig!

Uppfödning av får till fårskinnsprodukter

Många kanske är osäkra på äkta fårskinn, det förstår vi och det är just därför vår tillverkare följer alla höga krav på uppfödning. Skandilock som tillverkar våra fårskinnsprodukter är ett företag som funnits i generationer. Deras måtto är ”Vi ska aldrig berika vår hemmiljö på bekostnad av djurens hälsa eller jordens resurser”.

Fåren föds upp i Australien och Nya Zeeland och är av typen Merino-Cossbred. Fårfarmarna som föder upp fåren följer alla kraven som djuren kräver för att de ska må så bra som möjligt. Får har fötts upp här i generationer och här har man tagit tillvara på djurens levnadssätt för att ge dem de bästa förutsättningarna. Varför man använder just de här fårskinnen från Australien är att de har den unika egenskapen som lämpar sig för heminredning och möbelklädsel.

Fåren är köttdjur vilket betyder att fårskinnen hade kasserats utifall man inte hade tagit vara på dem. Så varför låta ett sådant fint material med så mycket potential gå till spillo? Därför blir det en vinst för alla att man tar vara på det och använder det i sin hemmiljö där det gör nytta.

Det man måste förstå är att fårskinn är naturligt och två fårskinn är aldrig identiska. Därför kan det variera lite beroende på fårskinn. Skinnen är lockiga av naturen och färgen kan skilja sig beroende på fåret och dess nyans. Fårskinn är mycket tåligt och bra material som håller år efter år. De flesta av våra fårskinn är färgade för att kunna användas och ,matchas ihop. Populära färger på fårskinn är ljusgrå (Graphite) eller mörkgrå (Charcoal).

På så sätt vill vi bevisa att när man köper fårskinnsprodukter av oss så vet man att de är av högsta kvalité och man ska veta att djuren föds upp på rätt sätt och det är viktigt även för oss som återförsäljare.

Tips: För att läsa mer om etik och miljö kan ni läsa här. Skandilock - Etik och miljö