Postlådor och brevlådor

Prisvärda i metall postlådor som skyddar din post

Visa som Rutnät List

40 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät List

40 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Traditionella brevlådor, postlådor, markpostlådor & veckopostlådor för paket & brev

Postlådorna är tillverkade av galvaniserad plåt och lackerade med UV-beständigt polyesterpulver vilket tryggar en lång livslängd.
Ovan presenterar vi ett antal olika postlådor, både med lock upptill och framtill. Postlådor, brevlådor och låsbara postlådor från våra leverantörer Cofa Safepost, Biggi, Lidab, Habo och Berglund. Ett flertal modeller har även lås. För att hitta mer information om våra brevlådor och deras montering så klicka på länken här. Postlådor guide

Postlådor med LED-belysning

En annan fräck funktion är LED-belysning. LED-lamporna lyser upp postlådan fint, en funktion utöver det vanliga. Ger ett lite extra härligt intryck på kvällar och mörka dagar. LED-belysning drar heller inte mycket ström. Perfekt för dig som vill ha den tuffaste postlådan i grannskapet. Här är ett exempel på en veckopostlåda med LED. SafePost Premium 100 LED

På vilken höjd ska en postlåda sitta?

Rekommenderad höjd på postlådans inkast är 100cm så anapassa stolpe och upphängning till detta mått så blir brevbäraren glad. Inkastet ska alltid sättas ut mot gatan och tänk på att montera postlådan så buskar och staket inte är i vägen.

Tömning av veckopostlådor

Hur man vill ha sin postlåda skiljer sig ofta. Vissa vill ha tömning(där man hämtar posten) fram(samma sida som brevbäraren lägger i posten) andra vill ha den på baksidan, t ex om man har en mur runt lådan så kan man enkelt hämta posten utan att behöva gå runt. Markpostlådor är dem som är utrustade med detta. På postlådan Premium 70 kan man faktiskt välja om man vill ha tömning bak eller fram vilket är väldigt exklusivt och praktiskt. Det finns även genomgående postlådor. Detta är perfekt för dig som vill ha hämtningen bakom en vägg eller mur. Tänk att du vill ha ett inkast utanför din dörr men hämtningen på insidan. Det är möjligt med denna postlåda. Du monterar inkastet genom väggen och monterar så posten hamnar i postlådan. Väldigt funktionellt praktisk markpostlåda.

Köpprocess för att köpa en postlåda

Innan du köper en postlåda, tänk på vad för postlåda som du behöver. Vill man ha en markstående postlåda för att slippa hänga upp den? Montering krävs oavsett vilken man väljer, det är ej rekommenderat att låta en postlåda stå på marken. Eftersom det gör att den kan välta bla. Tänk noggrant igenom vilken postlåda som skulle passa just dig och dina behov. Frågor du kan ställa dig: Åker jag ofta bort? Kommer jag få mycket paket? Säkerhetsrisken? LED-belysning? Montering? Behöver jag kunna hämta breven fram eller bak? Kommer jag behöva ha postlådan bakom en vägg? Låsbar postlåda? Skötsel av material? Genom att ställa frågan så kan man snabbt inse vilken postlåda som är rätt. Tänk på att lås ingår, postlådan kan även vara olåst om man vill och endast stänga. 2st nycklar ingår i alla våra låsbara modeller.

Slutord, sammanfattning för postlådor

Hoppas vi kunnat göra ditt val enklare och med lite tips och rekommendationer kunna hitta just den perfekta lådan till dig. Alla har vi olika behov, en del kanske bara vill ha en till kontoret om man råkar vara borta vissa dagar. Postlåda är ett perfekt förvaringsutrymme och med lås gör det att viktiga dokument inte kan läsas av andra t ex. Vi ser postlådor varje dag, men vi kanske inte alltid tänker på hur de hänger, eller hur de är monterade. Vissa är markpostlådor och vi kanske aldrig övervägt ifall man egentligen skulle behövt en markpostlåda eller en upphäng postlåda med lås? Vi kanske hellre ber en granne ta in posten när vi åker på semester. Det behövs inte längre.

Ta den tiden du behöver och reflektera över den perfekta postlådan till dig. Det finns något för alla. Som tidigare skrivit, det är inte svårt att sköta heller. Behöver man lås köper man med det. Man behöver aldrig tumma på om man vill ha en liten eller stor för möjligheterna finns oavsett om man vill ha en liten eller stor postlåda. En postlåda med LED-belysning kanske tom verkar intressant?

Har ni några frågor angående guiden eller någon postlåda? Tveka inte att skriva till oss. Antingen via kommentarsfältet nedanför(Facebookanvändare) eller maila [email protected]