Laddar...

INFRAVÄRMARE

Infravärmare till din balkong & altan

Visa som Rutnät List

33 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät List

33 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Värm upp din uteplats med effektiva infravärmare

Värme utomhus höjer livskvaliteten i ett kylslaget klimat. Med en infravärmare på altan kan du utnyttja din uteplats under fler månader året om. Eldrivna infravärmare ger både värme och ett behagligt ljus. Dessutom behöver du ingen elektriker för att koppla in produkterna. Det är bara att stoppa stickkontakten i vägguttaget för att få behaglig värme. Ta en titt på vårt breda sortiment från Opranic och Termo och hitta en favorit för din uteplats eller altan.

Moderna infravärmare förlänger utesäsongen

Moderna infravärmare ger mer än 60 % värme jämfört med äldre modeller. Det beror på att dagens infravärmare inriktar sig på att värma upp materialet det träffar, till exempel din hud, istället för att lägga all sin energi på att värma luften. Det viktiga är hur varm du och dina gäster känner sig, inte hur varmt det är i rummet Så nu kan du sluta elda för kråkorna och istället få skön värme från en infravärmare.

Energibesparande teknik

Dagens värmare är mer effektiva än äldre modeller. Det beror på att de använder elektromagnetiska vågor för att skapa värme. En del har även karbonelement för att ge optimal värme och låga driftskostnader. Det beror på att dessa infravärmare värmer huden mer effektivt vilket gör att det upplevs som varmare trots lägre effekt. Det finns också modeller som är konstruerad för att värmen ska stiga uppåt. Det är vanligast att placera infravärmare på väggar eller att hänga dem i tak. En sådan placering pressar värmen ned mot gästerna. När värmen stiger uppåt är det möjligt att göra värmaren mer energieffektiv.

Elförbrukning

Hur mycket energi som din värmare förbrukar mäts i watt. En infravärmare på 1000W förbrukar således 1000W, vilket betyder att du kan ansluta två infravärmare som förbrukar 1000W till ditt elsystem. Det beror på att elsystem i hemmet ofta har 10 ampers säkringar, vilket innebär en energiförbrukning på 2300W. Infravärmare utomhus Ska du ha din utevärmare där det inte finns tak behöver du köpa en infravärmare med IP44 som klassificering. Det betyder att din värmare tål regn. En infravärmare med den märkningen kan du således säkert använda även om det finns risk för nederbörd. Ska du använda din infravärmare inomhus där det inte finns risk för regn kan du skaffa en med en lägre klassningsgrad.

Placering av infravärmare

Skaffa infravärmare beroende på var du vill placera den i ditt uterum. Så fundera på vilken modell som passar din altan bäst innan du bestämmer dig för att köpa infravärmare. Vill du till exempel ha en värmande lampa kan du skaffa en infravärme som lampa. Det betyder att du placerar din infravärmare hängande i taket. En hängande infravärmare trycker ner värmen mot personerna nedanför. En infravärmare för tak fungerar på samma sätt men den är oftast fixerad mot underlaget. Om du vill att värmen ska komma från sidan skaffar du lämpligen en infravärmare på fot. Det gör det möjligt att reglera höjden på värmaren och anpassa den till vilken del av kroppen du vill värma. När dansen börjar efter middagen och gästerna reser sig upp kanske du vill att värmen strålar ut från en högre nivå. Det finns infravärmare designade för att placeras under bordet. Där ger de behaglig värme till gästernas ben. Eftersom värme stiger uppåt kräver en sådan placering dessutom mindre energi.