KÖKSLAMPA

Kökslampor för alla kök och stilar

Visa som Rutnät List

Artiklar 1-36 av 106

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
  1. Åsnen Pendellampa 2L Borstad Stål
    50%
Visa som Rutnät List

Artiklar 1-36 av 106

Sida
per sida
Sätt fallande sortering

Hitta rätt kökslampa hos StayHome.se

I våra kök tillbringar vi mycket tid och en bra köksbelysning gör tillvaron ännu behagligare. När man planerar sin köksbelysning och funderar på vilka kökslampor man skall välja bör man tänka på hur kökslampan skall användas. I köket behövs en bra allmänbelysning när du skall städa och röja undan, en diskretare ljussättning för att köket skall kännas inrett när det inte används och en justerbar mysbelysning under måltiden. Att välja rätt kökslampa kräver lite tid och tålamod. En snygg kökslampa lyfter ditt kök och med rätt köksbelysning blir det både roligare och enklare att laga mat. Lys upp dit kök med en snygg taklampa. I vårt sortiment hittar du även ljuslister och bänkbelysning.

Taklampa över ditt köksbord

En av hemmets viktigaste lampa är jus taklampan över ditt köksbord. Varje dag tillbringar vi ganska mycket tid vid sitt köksbord. Du äter mat, umgås, spelar spel, löser korsord, läser tidningen osv. Rätt ljus betyder mycket för varje tillfälle. Man kan tänka på hur mycket ljus behöver vi? Ska det vara mysigt ljus, ska de vara ett starkt ljus? Vilken färg på ljuset vill jag ha? Ska jag kunna använda dimmer på min kökslampa? Oftast har man en hängande taklampa som kökslampa. Vissa modeller har en hissfunktion så man kan justera höjden på lampan, detta är alltid praktiskt.

Kökslampor från PR Home

PR Home är en svensk leverantör med ett sort sortiment av taklampor och kökslampor. Här finner du många modeller som passar in i ditt kök. Välj mellan kökslampor i metall, glaslampor, textillampor och mycket mera. Kökslampor från PR Home har ofta en robustare design och form. Dessa lampor har oftast en rund form.

Se taklampor från PR Home >>

Kökslampor från Markslöjd

Markslöjd har en lång tradition av svensk belysning och har tillverkat kökslampor i många årtionden och vet vad som passar in i våra svenska hem. Markslöjd har lärt sig att en taklmapa över ett bord med fördel kan var en avlång lampa, oftast med 2 eller 3 ljuspunkter och skärmar.

Se taklampor från Markslöjd >>

Hur väljer jag rätt kökslampa?

Vi rekommenderar att du försöker att mäta med en tumstock och gör gärna en liten enkel modell genom att hålla upp en pappskiva över bordet eller likande föremål för att se hur mycket plats den nya lampan kommer att ta. Oftast kan det vara lagom att diametern på en hängande kökslampa kan vara ca halva bordets bredd. Har du ett bord som är 90cm brett kan det vara lagom att välja en lampa med diameter mellan 40-50cm. Välj gärna en armatur som har en E14 sockel eller en E27 sockel så har du stora möjligheter att välja och justera din ljusbild. Ibland kan du också behöva tänka till om hur lampan ska hängas upp i taket. Ska den skruvas upp med skruvar eller finns det redan en krok med eluttag på rätt ställe. Då kanske du ska välja en taklampa med ett krokupphäng och en rund takkopp. Uppsättningen kan ju också påverkas av om taket är i gips, betong eller trä.