Postlåda, Postlådor

Snygga & funktionella postlådor, markpostlådor & låsbara veckopostlådor för paket & brev

Visa som Rutnät List

Artiklar 1-72 av 98

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät List

Artiklar 1-72 av 98

Sida
per sida
Sätt fallande sortering

Snygga och rejäla postlådor som välkomnar brevbäraren & skyddar din post

Postlådorna vi säljer är tillverkade av galvaniserad plåt och lackerade med UV-beständig pulverlack vilket tryggar en lång livslängd. Här hittar ni ett stort antal olika postlådor från flera duktiga tillverkare, både traditionella hängande brevlådor samt markpostlådor, paketpostlådor och veckopostlådor. Många postlådor finns i låsbara varianter samt med skydd från att posten kan fiskas upp av obehörig. Hur man monterar och gjuter ett markfäste eller en stolpe beskriver vi i vår guide om postlådor. Traditionella och moderna postlådor från våra leverantörer Cofa Safepost, Allux, Svenska Biggi, Habo och välkända Berglunds. I sortimentet finns nya postlådan MP SMART med bluetoothstyrning vilket ger dig och brevbäraren full kontroll över posthanteringen.

Se våra postlådors olika funktioner

För att underlätta för dig när du ska välja postlåda har vi gjort en guide om våra Postlådor med lås, LED-belysning, tömning bak eller fram, genomgående postlåda för placering bakom vägg. Klicka på länken här Postlådor guide >>
- Veckopostlådor >>
- Markpostlådor >>
- Låsbara Postlådor >>

Vilka färger finns det på postlådorna?

Traditionellt är många postlådor vita, svarta eller i zink. Mest populärt är de svarta lådorna. Svart är inte så känsligt mot smuts och repor. Vill du sticka ut lite mer ska du välja en grön eller röd postlåda. Lite exklusivare och dyrare postlådor är de som tillverkas i galvaniserad plåt eller rostfritt stål.

Vilken postlåda ska jag välja? Köpa billig postlåda?

Ska du ha samma som dina grannar? Ska ni kanske ha olika postlådor så det är lätt att urskilja dem? Du kan fundera på ditt behov? Får du mest småbrev eller får du ibland paketleveranser direkt hem till postlådan? Tänk också på vart postlådan ska placeras och hur det brukar blåsa. Ibland ser man att postlådornas lock blåser upp och då kan det vara bra att välja en postlåda med tyngre lock eller inkast från sidan. En markpostlåda kan rymma flera veckors post utan tömning vilket är en fördel om du reser hemifrån en längre tid. Nästa alla postlådor vi säljer idag har ett lås för att undvika stölder av brev. En billig postlåda är ofta en enkel plastlåda och den kan säkert användas i flera år. satsar du på en något dyrare postlåda får du bättre kvalitet och längre livslängd.

Safepost Cofa?

Cofa - Safepost är en mycket populär postlåda och speciellt deras markpostlåda med en böjd topp - Safepost Premium 70. Denna finns i färgenra grön, silver och antracitegrå.

Traditionella vägghängda postlådor i metall och plast

Vi börjar väl med den traditionella. Alltså den fyrkantiga med lucka som öppnas uppåt som alla känner igen. Fördelen är att den rymmer både post och paket. Dessa finns i plast, trä och plåt. En standard postlåda rymmer lite mindre paket. Dessa är upphängningsbara och har oftast upphängningshålen färdiga. Montering av postlådan är enkelt, genom att skruva i skruvar genom hålen i väggen eller på en stolpe. På en vägg är det lämpligast att mäta hålbilden och sedan borra två hål för skruvarna. Eftersom hålen är färdiga kan man genom hålen rita markeringen så det garanterat passar. Använd även vattenpass så det garanterat blir rakt. Det ser mycket trevligare ut. En traditionell postlåda rymmer ca 12 liter.

Postlådor till företag, hemmet eller BRF

Postlådor måste alla ha, men det finns olika behov. Postlådor används till mycket. Postlådor ser man överallt. Hemma, på väg till jobbet, på kontoret tom på gymmet. Postlådor används främst till just post. Postlådor eller brevlådor, man kan kalla dem vilket man vill. Här kommer vi ta upp vad för sorters olika postlådor som finns. Hur man tar hand om dem. Även vilken postlåda som är bäst för dig. Det finns en väldigt många att välja på och det kan vara svårt att veta vilken som passar bäst. Vill man ha med lås eller utan. Ska den stå på marken eller vara upphängd. Hur funkar det att gjuta fast en postlåda? Montering, material, lås bland annat.


Är du ett företag, kommun, landsting, BRF eller en förening som vill handla av oss, så har vi stora förutsättningar för att kunna tillgodose dina önskemål. Förutom betalning via Klarna, så erbjuder vi även E-faktura eller vanlig traditionell faktura via epost eller brev. Kontakta oss, så hjälper vi dig! Ring eller maila om ni vill ha en offert.

Vilken postlåda ska jag köpa?

Vad kan man ha en postlåda till? Vanligast är att förvara posten när brevbäraren kommer. Dock finns det flera olika användningsområden. En del har dem på jobbet för att förvara brev och viktiga papper. Många har väl gått förbi personer som har postlådor utanför sin dörr? Det är perfekt för att lämna brev och papper till någon som inte är på plats. Eller om man lånat nycklar t ex och ha postlådan som förvaringsenhet.

Vilken postlåda har du behov av? Kvalitativa postlådor idag är utrustade med enhandsinkast vilket är att brevutdelaren kan lägga i posten med en hand. Fuktskyddat lås och flyttbar innerhylla(markpostlådor). Vattenstopp så inget vatten tränger sig in i postlådan och förstör posten. Postlådor har idag även frostskydd så det inte skall frysa. Låset skall alltid gå att öppna oavsett väder. Kvalitativa postlådor har inte dessa problem,de är ytbehandlade mot detta och lackerade för att inte rosta eller bli missfärgade. Locket skall inte blåsa upp. Så därför finns det konstruktioner som gör att detta inte sker. Se därför till att köpa en kvalitativ postlåda så slipper du dessa problem. Det är tråkigt om posten skulle bli förstörd, postlådan missfärgas eller rostar.