CORTENSTÅL

Krukor i cortenstål till trädgården

Visa som Rutnät List

35 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Kruka Cortenstål rost 80x40cm
    17%
    Kruka Cortenstål rost 80x40cm
    1495 kr 1240 kr
  2. 3-pack Odlingskrage rost rund 95cm
    10%
Visa som Rutnät List

35 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Vad är cortenstål?

Ge din gröna oas en modern industriell touch med krukor gjorda i cortenstål. Detta uppskattade stålmaterial som naturligt färgas rostrött med tiden har blivit ett välkommet inslag i alltifrån trädgårdar och uppfarter till altaner och balkonger. StayHome erbjuder flera runda och fyrkantiga krukor för blommor i cortenstål, tillverkade i Sverige och Finland. Utforska vårt utbud av planteringskärl, odlingslådor och blomlådor i cortenstål. Cortenstål, eller corténstål, kallas även rosttrögt stål. Det är en stållegering vars namn kommer ifrån två av dess mest utmärkande egenskaper: korrosionsmotståndet (“cor”) och draghållfastheten, vilket på engelska översätts till tensile strength (“ten”). Cortenstål användes ursprungligen för att bygga broar, skorstenar och containrar, men har på senare tid blivit allt trendigare och kan synas som krukor, odlingslådor och rabattkanter i både slottsträdgårdar och på välinredda balkonger. Man använder till och med cortenstål för att bygga hus idag.

Hur fungerar cortenstål?

Till en början är alla StayHomes cortenstålsprodukter mestadels metallfärgade. Men efter bara några dagar utomhus förändras färgen och blir roströd. Detta på grund av att ett jämnt oxidskikt uppstår. Med tiden mörknar färgen och skapar en personlig patina. Det röda skiktet är inte bara vackert, utan gör produkten motståndskraftig. Krukor i cortenstål ska helt enkelt rosta långsamt, men inte rosta sönder. Det gör även att de inte kräver något underhåll alls.

Hur länge håller cortenstål?

Tack vare att cortenstål är underhållsfritt kan du njuta av dina blomlådor eller krukor i många år. Det är dock svårt att säga exakt hur länge det håller, men corten i 3 mm tjocklek ska kunna hålla i 100 år i rätt förhållanden. Det är en av många anledningar till att köpa cortenstål för till trädgården eller balkongen.