Elektriska element med glasfront, elradiatorer, oljefyllda radiatorer

Köp dina elelement som drar lite el hos StayHome

En elelement är en smidig typ av värmesystem som används för att värma upp rum i ett hus eller en byggnad. Elelelementet placeras lämpigen under ett fönster för att motverka kallras. Vi har flera typer av elelement som täcker alla behov, Oljefyllda elelement med både smart Digital termostat och Basic med bimetalltermostat, samt element av öppen stålkropp som snabbt tillför värme till rummet. Vi har även ett elelement med snygg frontpanel av glas för dig som vill ha det där lilla extra.
Visa som Rutnät List

21 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät List

21 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Effektiva elelement från Termo i Gnosjö

Element som är överspännings och säkerhetstestade av hög kvalité. Termos elelement med är moderna och säkra. Perfekt att ha i rum där man vistas ofta eftersom elementet är tyst med hjälp av Digital elektronisk termostat.
Det finns olika typer av elelement.

De oljefyllda fungerar genom att värma upp olja som cirkulerar genom radiatorn och avger värme till luften runt omkring. Elektriska värmeradiatorer använder en elektrisk spole eller element för att generera värme direkt till luften som strömmar genom elelementet. Elelement är mycketvanligt förekommande i många hem och byggnader på grund av deras effektivitet och enkelhet att installera. De kan vara fristående enheter eller monterade på väggar, beroende på behov och utrymme.

Elelementen finns både som 230V med stickkontakt samt 400V för fast installation, tar reda på vilken modell som du behöver innan du tar beslutet, ring därför gärna vår kundtjänst för bra tips och råd.

Har jag 400V eller 230V i mitt hus?

Något du skall tänka på om du ersätter ett äldre element som är fast installerat utan stickkontakt, är att noga undersöka om det du har är ett 400V eller 230V element, det ser du på märkningen av det befintliga elementet, märkningen sitter oftast på bakisdan av elementet. Ett 230V element går ej att koppla in i en kopplingsdosa för 400V.

Ett redan fast installerat element är i princip alltid av 400V modell. Alla 230V element har stickkontakt medan de flesta fast installerade element är av 400V modell och installerade mellan två (L) elfaser utan Nolla (N) framdraget, i dessa kopplingsdosor som sitter bakom elementet går det ej att installera ett 230V element utan att först ta ut en elektriker som drar fram en nolla och installerar elementet.

Att man använder 400V vid fast installation beror på att elektrikern lättare kan jämnt belasta husets 3 faser vid installation av många radiatorer. OBS!! Alla fast installerade 400V element måste installeras av behörig elektriker. Om du är osäker på vilket element du ska köpa och vad som passar just dig läs gärna vår utförliga guide om hur du väljer och bäst placerar ditt elelement. Alla vill ju ha effektiva element som drar så lite ström som möjligt. Oljefyllda och eldrivna element - köpguide