FÅRSKINN KORTHÅRIGA & FÅRSKINNSFÄLLAR

Korthåriga fårskinn av högsta kvalitet från Skandilock & Skinnwille

Visa som Rutnät List

23 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät List

23 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Vilken färg på din fårskinnsfäll passar just dig?

Om du önskar ett färgprov på fårskinnet så skicka ett mail till [email protected]. Ange färgerna du är intresserad av och din adress så skickar vi provbitar hem till er så ni kan testa och jämföra vilket som passar just ert hem. Fårskinn i olika modeller och prisklasser. Inred hemmet med mysiga fårskinn från våra svenska leverantörer Skandilock, Mogihome och Skinnwille.

Läs vår guide om våra fårskinn

Fårskinnsguide - Allt om fårskinn >>
Lägg ditt korthåriga fårskinn framför brasan eller svep in dig i din fårskinnsfäll när hösten smyger sig på. Ett fårskinn är en kvalitetsprodukt från naturen själv och räknas idag också som en funktionell och klassisk inredningsdetalj i ett modernt hem. Här hittar du ett stort utbud av fårskinnsfällar av olika kulörer med hög kvalitet från Skandilock, Toarp & Skinnwille.

Korthåriga fårskinnsfällar

Fårskinn är som tidigare nämnt väldigt flexibelt och brett material som kan användas till mycket. De variationer som finns är fällar, stolsdynor, överkast, kuddar, stolsöverdrag mm. Fårskinnet passar lika bra som i myshörnan som favoritfåtöljen eller köket på matstolarna. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Fårskinn finns i flera olika färger och storlekar. Vi har den unika förmågan att kunna forma fårskinnen som vi vill enligt era önskemål. Därför kan fårskinnsfällar och stolsöverdrag skräddarsys för ens eget önskemål och på sätt skapa den ultimata inredningsdetaljen till hemmet och rummen.

Fårskinnsfällar har ett ca mått eftersom det är tagit direkt från fåret och sys inte om. Fällen har sin form efter fåret och inget är omsytt. Det finns flera olika varianter och storlekar som jag kommer gå in på. Jag ska gå igenom hur fårskinnen namngivits och hur ullängden spelar roll.

Fårskinnsfällen Aussie är en naturligt lockig fårskinnsfäll längden på ullen är ca 17mm och storleken är ca 60x95cm. Som man kan se på bilden så är detta den vanligaste varianten eftersom den inte är sydd. Utan det är skinnets naturliga utseende. Där av kan storleken variera och utseendet på ullen eftersom fåren ser olika ut. Två skinn ser aldrig likadana ut, men man kan hitta så lika skinn som möjligt med samma färgnyans. Färger går jag igenom senare.

Aussie är namnet på den korthåriga fårskinnsfällen.

Motsvarigheten i samma storlek fast längre ull heter Maori. Maori syftar till längre ull på skinnet. Annars är det samma storlek som Aussie och finns i flera olika färger. Detta är de vanligaste och det är så skinnen kommer till fabriken, det man gör då är att man skär från olika skinn och parar för att få matchande i färger. Av dessa syr man ihop större fällar eller kuddar, stolsdynor mm. Alla fårskinn kan alltså skräddarsys för dina behov. Det är ett unikt hantverk. Maori Doppio är en större variant av Maori där två stycken fällar är ihop sydda. Fällen är längre som man kan se på mönstret så är det två ihop sydda Maori. Sen finns även doppio som är 4st fårskinn. Dessa har som sagt ett naturligt utseende. Sen finns det även skräddarsydda som jag ska gå in på ny, vad finns det mer för fårskinnsprodukter?

Dessa som jag ska gå igenom nu är fina designade hantverk. De är skräddarsydda av perfektion och är perfekta för den som är ute efter något mer exklusivt för att få den sköna känslan av fårskinn och det varma mjuka som fårskinnet ger i hemmet. Här finns kuddar, stolsöverdrag, mattor, stolsdynor och sitsar.

Flera färger kan ni hitta här på korta fårskinn Fårskinnsfällar Aussie