Krukor utomhus

Snygga och hållbara utomhuskrukor för din balkong, altan eller trädgård

Visa som Rutnät List

Artiklar 1-72 av 97

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Kruka Cortenstål rost 80x40cm
  17%
  Kruka Cortenstål rost 80x40cm
  1495 kr 1240 kr
 2. Kruka Cortenstål rost 50x40cm
  9%
  Kruka Cortenstål rost 50x40cm
  875 kr 795 kr
 3. Kruka Cortenstål rost 40x30cm
  8%
  Kruka Cortenstål rost 40x30cm
  645 kr 595 kr
 4. Lilly blomlåda stor 110cm från Grillsymbol
  25%
 5. Myy blomkruka stor cortenstål 55cm
  15%
 6. Ante Krukor mörk antracite 3-set
  55%
Visa som Rutnät List

Artiklar 1-72 av 97

Sida
per sida
Sätt fallande sortering

Krukor för trädgården

Hos oss hittar du utomhuskrukor till alla uterum, oavsett om du har en liten balkong, terrass eller en riktigt generös altan. Vårt sortiment innehåller krukor av många olika material för att du ska kunna hitta något som passar din stil och dina växters behov. Vi har klassiska modeller och även en hel del nya kanske blivande favoriter. Söker du som kund en kruka med det där lilla extra bör du köpa dina krukor online från oss nästa gång.

Krukor att trivas med länge

Att ha en kruka utomhus ställer krav på kvaliteten. Det är inte bara vind och regn som sliter, utan mycket sol och värme kan också ha en negativ effekt på många material. Den blomkruka du köper bör därför vara tillverkad av hållbara material för att inte förstöras av varierande väder. Vi säljer krukor i tåliga material, såsom olika typer av plast men även stål. Tänk dig in i att ställa en riktigt snygg stålkruka med ett stort fång Zinnia och vajande prydnadsgräs på altanen i år. Med tiden kommer krukan få en naturlig patina, vilket gör att den bara blir snyggare för varje år.

Våra tips på hur du kan lyckas med din plantering i en utomhuskruka

- Ha koll på om rukan har hål i botten för avrinning av vatten. Behövs om den står utomhus under bar himmel. - Lägg ett lager lecakulor i botten.
- Fyll på med lämplig jordkvalitet som passar din växt.
- Sätt ner plantan i jorden i krukan.
- Se till att rötterna inte sticker upp ovanför jorden.
- Vattna så att jorden blir fuktig (är det en självvattnade kruka så fyller du vattenmagasinet och vattnar på jorden de första dagarna).

Klassiska krukor för utemiljö

Riktigt färgglada blommor kommer extra mycket till sin rätt i vita blomkrukor. Vita krukor är för övrigt enkla att dekorera både balkongen och altanen med eftersom vitt är en gångbar och klassisk färg. En annan tidlös klassiker är den charmiga terrakottakrukan. Det är en kruka som låter blomman vara i centrum på ett alldeles speciellt sätt. Ett råd om du ska köpa en terrakottakruka - stor är bättre än liten - då torkar inte växten ut så lätt. En stor kruka håller fukten bättre, vilket innebär att plantan mår bättre och du behöver inte vattna lika ofta.

Krukor för de mindre ytorna

Om du har en balkong eller en mindre altan kan du behöva anpassa formen på dina krukor utifrån det. En avlång kruka kan vara bättre lämpad eftersom den tar mindre plats på bredden. Även om en vid kruka full med blommor är en riktig fröjd för ögat kan en avlång grå kruka vara minst lika läcker eftersom det blir en vägg av blommor eller växter. Om du dessutom varierar med växter som har olika höjd blir det riktigt effektfullt.

Krukan som vattnar själv

En självvattnande kruka är ett bra alternativ om du är bortrest mycket. Det är också en väldigt smidig lösning om du tillhör kategorin personer som ofta glömmer bort att vattna dina växter. Med tanke på att växter och blommor är en investering, samt hur mycket de ger tillbaka, är det synd om de skulle vissna när det finns enkla lösningar. Självvattnande krukor finns i flera färger och många former. Det finns låga, runda i klassisk design men även mer moderna former, såsom fyrkantiga och höga. Givetvis finns det också självvattnande blomlådor av den vanliga typen som ibland kallas balkonglåda. Med självvattnande krukor vet du att du har en prunkande blomstrande grönska när du kommer hem efter alla härliga äventyr som lockar på sommaren.

Rostiga krukor är en het trend

Rostiga krukor i Cortenstål smälter bra in i trädgården. Corten är ett rosttrögt stål som rostar efter hand när de står utomhus i fuktig miljö. Krukorna kan stå utomhus hela året och du kan odla blommor och växter i dessa.