BLOMLÅDA

Plantera blommor och växter i en fin blomlåda

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.

Böjd Blomlåda i plåt

Funky, Plain och Retro är alla blomlådor är alla storsäljare. De flesta av modellerna finns som svart, vit, zink och röd. Blomlådorna passar bra att väggmonteras då de har 2 hål för upphängning. Dessa blomlådor finns i 2 storlekar. En stor balkonglåda som är 90cm och en liten som är 45cm. Vilken passar dig och ditt hem bäst? Om du gillar att odla och plantera blommor kan du hitta massor av blomlådor som lyfter ditt hus, uteplats och balkong. Hos oss hittar du massor av slitstarka blomlådor i plåt samt modeller gjorda i robust och miljövänlig plast. I sortimentet finns bland annat populära Funky Blomlåda med böjd front som ger ditt hus en välkomnande känsla.

Självvattnande Blomlådor

Blomlådan Balconera finns i färgerna vit, grå och brun. Välj mellan en stor blomlåda som är 80cm eller en mindre som är 50cm. Dessa självvattnande balkonglådor är tillverkade i väderbeständig plast och klarar vårt svenska klimat när det gäller frost och värme. Funktionen med självbevattning gör att det är lätt för dig att se när blommorna behöver vatten och växterna riskerar inte att torka ut. Balconera finns med 3 olika ytskikt, en som är slät och en som är mer som konstrotting och en som sten.

Här kan du läsa vår guide om blomlådor. Blomlådor guide.

Några storsäljare bland våra blomlådor är
Funky blomlåda vit >>
Balconera skiffer självvattnande blomlåda >>
Trio golvstående stor blomlåda >>
Balconera 50cm stengrån självvattnande >>

Varför köpa en Balconera Självvattnande Blomlåda?

Detta är en blomlåda i mycket hög kvalitet som är tillverkad i Tyskland. Vi kan garantera att du kan använda dessa lådor i väldigt många år. Blomlådan kan användas stående på en terrass eller balkonggolv eller så köper du till balkonghållare för ditt balkongräcke eller om du vill hänga dem på väggen under ett fönster. - Balconera 80cm rymmer 5 liter vatten och 12 liter jord - Balconera 50cm rymmer 3liter vatten och 8 liter jord

Innermåtten på blomlådorna är ca 19x19cm vilket är ett bra mått för blommornas jordvolym.

Vilka blommor kan jag plantera i en blomlåda i vårt svenska klimat?

I soliga lägen kan du plantera:
- Penser (på våren)
- Pelargon
- Marguerit
- Kryddor som rosmarin, timjan och lagerblad

I skuggigare lägen passar dessa växter bättre:
- Begonia
- Flitiga Lisa/Lyckliga lotta
- Bladväxter som funkia, ormbunkar och murgröna
- Fuchsia

Kan blomlådorna hänga framme hela året?

Ja det kan de, när det gäller våra blomlådor i metall är dessa tillverkade i galvaniserad plåt. Balconera balkonglådor har dränering i botten som gör att överflödigt vatten rinner ut. Det är snyggt att sätta i tallris i blomlådorna på vintern. Låt sommarjorden vara kvar och stick ner kvistarna i jorden så hålls de fast bra när jorden fryser.