VÄXTHUS

StayHome har ett stort utbud av växthus för hobbyodlaren och som paviljong i din trädgård

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.

Köpa växthus, vi bjuder på några tips:

- Vilken storlek på växthuset?
- Vad ska jag odla?
- Vilken höjd är praktisk för mig?
- Hur stor öppning, dvs dörren, vill jag kunna köra in en skottkärra?
- Hur är underlaget? Behöver jag gjuta eller gräva ner sockel eller plintar?
- Hur är det med solen, finns det hus eller träd som skuggar?
- Ska jag odla i krukor, lådor eller ska jag bygga upp en odlingsbädd?
- Utseende, hållbarhet, skötsel är andra faktorer att ta hänsyn till.

Vad är lämplig storlek?

Vi har växthus från 1,7m² upp till 16m²
Ett normalt växthus är ofta 2x3,5 m, dvs ca 7m²

De större växthusen kan användas som uterum i kombination med växter. Det är alltid bra att undersöka med kommunens regler kring byggnation om ditt växthus är större än 15m², Det kan behövas ett bygglov.

Vad är lämplig höjd på mitt växthus?

Vi skiljer på 2 mått när det gäller våra växthus. Totalhöjd är upp till nocken och sidohöjden längst ut där taket börjar. Beroende på din kroppslängd och vilka växter du tänker att odla kan du välja ett växthus med lämplig höjd. Normal höjd är ca 2,3 m och sidohöjd ca 1,5m.

Vilken dörr passar på mitt växthus?

De flesta växthus ar en skjutbar dörr, dvs du öppnar den i sidled. Några modeller har dubbeldörrar vilket underlättar mycket om du vill bära in och ut större växter, blomlådor, gödningspåsar mm. Kanske skottkärran ska kunna köras in i växthuset?

Underlag och sockel?

Se alltid till att underlaget är väldränerat där du placerar ditt växthus så det inte hamnar i ett "surhål" om sommaren skulle bli blöt. Till de flesta växthus finns det en sockel att köpa till som kan monteras på plintar eller grävas ner och gjutas i respektive hörn. Du kan även göra en egen sockel i trä men det är alltid en risk att en träregel torkar och vrider sig och då riskerar man spänningar i glaset.

Placering av växthus, glashus, paviljong i din trädgård?

Tänk på trädens lövverk som skuggar på sommaren. Hur står solen? Hur varmt vill jag få i växthuset? Stör placeringen grannens utsikt? Jag det är mycket att tänka på.

Vad ska du odla? Bänk, kruka eller drivbänk?

En del av våra kunder föredrar att bygga odlingsbänkar inne i växthuset och en del odlar direkt i marken. Vi vill även rekommendera våra självvattnande krukor och blomlådor. Lätta sköta och du kan fylla på krukorna med vatten så att växterna har fri tillgång till näring. Du kan även köpa till extra hyllor som hängs upp på växthusets vägg.

Design, utseende materialval?

Välj ett växthus som passar dina behov och din smak. Vi har gröna växthus med glas, växthus med aluminium och polykarbonat mm. Nu är det bara att börja med din odling av gurkor, tomater, sallad, vindruvor och mycket mera i dit växthus. Mysig sommar önskar vi på StayHome. Drömmer du också om att kunna odla dina egna grönsaker eller kanske ett mysigt glashus som sällskapsrum i trädgården? Under denna kategori hittar du växthus från Vitavia för trädgården av hög kvalitet och med lång livslängd i glas eller polykarbonat/plast. De flesta modeller kan fås i aluminium och grönlackerade samt med härdat glas eller polykarbonat/plast. Vitavia tillgodoser behovet hos alla hobbyodlare. Odla gurka, tomater och mycket mer hela sommaren lång. Vi har ca 50 modeller men vi kan erbjuda många fler. Kontakta oss då på [email protected]