Rabattkant i trädgården

Skapar avgränsningar mellan rabatt och gräsmatta. Odlingskanter gör din trädgård mer sektionerad. Kan användas istället för en kantsten. Rabattkantlister finns i flera olika tjocklekar, material och färger. Zink har en silvrig yta, önskar du en mer diskret trädgårdskant kan du välja en svartlackerad eller en rostig.

Visa som Rutnät List

31 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät List

31 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

En rabattkant, eller kantsten, kan användas på flera olika sätt i trädgården. Här är några exempel:

Kärt barn har många namn, rabattkant kan också kallas för odlingskant, trädgårdslist, gräskantlist, rabattkantlist. Vi har rabattkanter i följande material:
- Råjärn som rostar med tiden
- Cortenstål som rostar trögt utomhus
- Zink som inte rostar
- Svartlackerad zink som inte rostar

Avgränsa rabatter

En rabattkant kan användas för att avgränsa en rabatt från resten av trädgården eller gräsmattan. Detta ger en tydlig och definierad gräns som kan hjälpa till att hålla ogräs borta från rabatten.

Skapa gångar med vackra rabattkanter

En rabattkant kan också användas för att skapa gångar eller stigar i trädgården. Detta ger en klar väg att följa, vilket kan hjälpa till att hålla gräsmattan i god form och minska slitaget på områden där det ofta trampas.

En rabattkant håller jorden på plats

Om din trädgård ligger i en sluttning kan en rabattkant användas för att hålla jorden på plats och förhindra erosion. Detta kan vara särskilt användbart för att skydda rabatter från att sköljas bort i regniga förhållanden.

Skapa högre nivåer gräskantlister

Om du vill skapa en högre nivå i trädgården, som en högre rabatt eller en upphöjd plantering, kan en rabattkant användas för att skapa en fysisk barriär som håller jorden på plats.

Förbättra trädgårdens estetik

En rabattkant eller odlingskant kan användas som en dekorativ funktion i trädgården. Det finns olika typer av kantstenar som kan användas för att skapa olika stilar och utseenden i trädgården, från moderna och minimalistiska till mer rustika och naturliga. Sammanfattningsvis kan en rabattkant, trädgårdslist, gräskantlist vara en användbar och mångsidig funktion i trädgården som kan användas för att avgränsa rabatter, skapa gångar, hålla jorden på plats, skapa högre nivåer och förbättra trädgårdens estetik.