Planteringslåda & Planteringskärl

Större planteringslådor för inomhus och utomhus

Visa som Rutnät List

41 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Rostig cortenkruka 40x80cm
  20%
 2. Kruka Cortenstål rost 50x40cm
  20%
 3. Cortenkruka 30x40cm rost
  8%
  Kruka Cortenstål rost 40x30cm
  645 kr 595 kr
  Slut i lager
Visa som Rutnät List

41 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Stora planteringslådor för din uteplats

Trio blomlådor är stora planteringslådor med självattnade funktion. Trio finns i storlekarna 100cm och 130cm. Båda planteringslådorna har 3 större insatser som går att lyfta ur separat vid plantering och skötsel av lådan och växterna. I dessa blomlådor kan du planerat allt från sallader, till blommor och små buskar och träd. Kanske ett apelsinträd eller citronträd. Som tillbehör till Trio finns en fotställning som vi kallar för pidestal samt en spalje om du vill odla klättrande växter.

Planteringslåda till grav

Alla som har en grav att sköta vet hus svårt det är med bevattning och skötsel av blommorna. Är de för våta eller har de torkat ur? Vår gravlåda hjälper dig. Du kan välja att gräva ner den i marken (om det är ok för kyrkogårdsförvaltningen). I så fall rekommenderar vi att du skruvar ur dräneringspluggen i botten och lägger ca 5 cm sand/grus under blomlådan så det finns naturlig dränering i backen. Denna planteringslåda har självbevattning, dvs den har ett vattenmagasin i botten med en överrinningspip. När det regnar för mycket så rinner överskottsvattnet ut. Det finns även en mätsticka som visar om du behöver vattna eller ej.

Rostiga planteringslådor och planteringskärl

Intresset är stort för rostiga trädgårdsurnor och lådor. Cortenstål rostar när de används utomhus. Fördelen med bruna planteringslådor är är att de smälter in naturen. Vi har många planteringskärl i ett flertal storlekar och modeller.

Självvattnande blomlåda Trio Cottage

Trio Cottage är vår största blomlåda. Det är en blomlåda med tre innerkrukor, separata vattenreservoarer till varje individuell kruka. Den finns i två modeller om 100cm eller 130cm i längd och i flera färger. Höjd 44cm och djup 42cm. Detta gör att det finns väldigt mycket plats för rötterna och plantorna kan bli upp till en meter höga. De tre separata innerkrukorna gör det väldigt behändigt både om du skulle vilja flytta dina plantor.

Fördelen med individuella krukor är att du kan lätt flytta dem omkring under odlingen om du vill ha dem ute under tiden du vänjer dina plantor att vara ute. Även om blomlådorna är stora och plasten är både slagtålig och UV-resistent så är den förvånansvärt lätt vilket gör att flytta dem bli en enkel match. Efter ett tag blir plantorna väldigt höga vilket gör att man kan behöva stadga upp dem, fördelen med just Trio Cottage är att det finns ett tillbehör för detta.

Detta heter spalje och är speciellt tillverkat för att stadga upp höga blommor så de står stabilt och kan växa sig starkare. Dessa ställningar gör det enkelt att fästa plantorna så de kan fortsätta växa uppåt. De kommer även med klämmor som gör det enkelt att se till att dem står stadigt. Trio har färdiga hål för att enkelt bara sätta i spalje för respektive blomlåda. Så det finns absolut självvattnande krukor och blomlådor för alla sorters blommor och odlingar man vill göra.Tomater behöver absolut inte vara det enda. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Varför inte odla aubergine i en självvattnande blomlåda? Eller varför nöja sig med en tomatsort? Du har plats för tre om du skulle vilja. Varför bara odla grönsaker? Man kan även pryda sina blomlådor och krukor med blommor i botten för att göra din odling extra fint. Det fina är också att du inte behöver tänka på bevattningen utan det sköts helt av sig själv efter en viss tid då rötterna kommit så långt att plantan själv får den näring den behöver. Trio passar bra som en rumsavdelare både inomhus och utomhus.