FÅRSKINNSFÄLLAR

Fårskinnsfällar av högsta kvalitet från Skandilock & Skinnwille

Visa som Rutnät List

Artiklar 1-72 av 93

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät List

Artiklar 1-72 av 93

Sida
per sida
Sätt fallande sortering

Vilken färg på din fårskinnsfäll passar just dig?

Om du önskar ett färgprov på fårskinnet så skicka ett mail till [email protected]. Ange färgerna du är intresserad av och din adress så skickar vi provbitar hem till er så ni kan testa och jämföra vilket som passar just ert hem.

Läs vår guide om våra fårskinn

Fårskinnsguide - Allt om fårskinn >>
Lägg din fårskinnsfäll framför brasan eller svep in dig i din fårskinnsfäll när hösten smyger sig på. Ett fårskinn är en kvalitetsprodukt från naturen själv och räknas idag också som en funktionell och klassisk inredningsdetalj i ett modernt hem. Här hittar du ett stort utbud av fårskinnsfällar av olika kulörer med hög kvalitet från Skandilock, Toarp och Skinnwille. Långhårigt fårskinn och korthåriga fårskinn. Äkta fårskinnsfällar från våra svenska leverantörer Skandilock, Mogihome & Skinnwille.

Fårskinn till heminredning

Skandilock är ett familjeföretag som har en unik beredningsteknik som skapades av hantverkare på 30-talet och sedan utvecklats. Det handlar om att ta vara på de unika funktionerna i ett fårskinn och använda det på bästa sätt i våra hem. Skandilock är ett av Europas ledande inom fårskinn och designade fårskinnsprodukter. Här finns en gedigen bakgrund som krävs för att tillverka fina fårskinnsprodukter med design.

Skandilock använder en gedigen teknik med miljövänliga preparat för att tillverka fårskinnen och ta vara på dess egenskaper. Varje fårskinn kontrolleras noggrant för att upprätthålla kvalité inför beredningsprocessen. Beredningsprocessen är en process för att förbereda och göra skinnen till den slutliga produkten. Här använder Skandilock sin gedigna process för att forma fårskinnen som man vill ha dem. För att de ska bli så mjuka som möjligt och göra de färdiga för hemmet och möbler.

Fårskinnen luktar inte eftersom man tar bort alla restprodukten under beredningsprocessen. Beredningsprocessen består av hela 13 steg innan det är färdigt för att skräddarsys eller säljas.

Hur tvättar man fårskinn? Tvättråd och skötsel av fårskinn

I samband med att det är ett naturmaterial undrar man ibland hur man tvättar det och allmänna skötselråd vilket jag tänkte gå in på här. Det är inte särskilt svårt. Det man ska tänka på är att inte lägga mörka skinn på ljusa ytor och tvärtom eftersom det kan ge missfärgningar. Det är inget som brukar ske men något vi rekommenderar eftersom fårskinnen färgas.

Fårskinnen kan behöva dammas, skakas eller dammsugas om det smutsiga ifall man behöver torka av det går det bra att använda en luftig svamp och ljummet vatten.

Kan man tvätta ett fårskinn?

Ja det går bra. I fall de är kraftigt nedsmutsade kan man behöva att tvätta de i tvättmaskin, här ska man använda ett milt ullschampo i 30 grader. Det går även bra att handtvätta det. Använd ej tvättmedel med tensider vid tvätt av fårskinn.

Lägg gärna ut och luftvädra ditt fårskinn i bland. Då självtvättar det sig och får tillbaka sin fyllighet.

Häng sedan upp skinnet för att torka, här ska man använda en sked för att få skinnet mjukt igen. Därför ska man använda en sked för att öppna porerna i skinnet så de blir luftigt och behåller sin mjukhet. Viktigt att detta sker innan skinnet torkat helt. Töj och gnugga flera gånger under torkningen för att behålla smidigheten i skinnet. Tänk på att den ska hängas i rumstemperatur, följer man dessa råd så ska skötseln inte vara några problem och man kan njuta av sina produkter i flera år.

OBS man får inte centrifugera eller torktumla skinnen. Använd ej tvättmedel med tensider vid tvätt av fårskinn.