Terrassvärmare

Förläng sommaren med terrassvärmare

Visa som Rutnät List

22 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Terrassvärmare Milano hos StayHome
    10%
Visa som Rutnät List

22 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Terrassvärmare ger skön värme och ett behagligt ljus

På våra breddgrader blir det mörkt och kallt tidigt när kylan är som mest intensiv. Om du installerar en terrassvärmare kan du tidigarelägga våren eller förlänga hösten. Med både värme och ljus blir din terrass ett rum som du kan nyttja även när utomhustemperaturen ännu inte nått behaglig temperatur. Det finns mängder av modeller beroende på om du vill ha den hängandes i taket med belysning, stående på golvet eller kanske hänga i parasollet. Så hjälp våren på traven eller försena hösten genom att installera värme utomhus eller i ditt uterum.

Effektivare teknik med dagens Terrassvärmare

Dagens terrassvärmare bygger på en kortvågsteknik. Det gör dem mera energisparande och effektiva. Äldre produkter för terrassvärme och infravärme värmde upp luften i rummet. Det tog längre tid och krävde mer energi. Moderna terrassvärmare inriktar sig istället på att värma upp det material som de träffar, till exempel din hud. Det gör att den största delen av energin som används omvandlas till värme. En terrassvärmare värmer upp cirka 6-10 m2 men det finns många aspekter som påverkar. Dels beror det på vilken värmare du väljer, dels hur du placerar den. Dessutom har rummets beskaffenhet också betydelse för hur stor yta terrassvärmaren värmer upp. Det bästa du kan göra för att öka känslan av värme är att blockera eventuell vind, detta kan göras genom t.ex sidomarkis som vindfång i kombination med en riktigt fin och modern infravärmare.

Skapa en vacker miljö, använd värmaren som en lampa

En terrassvärmare är inte bara en utevärmare och en källa till ljus. Den kan också bli en vacker inredningsdetalj på din altan. Det finns varierande sorter av terrassvärmare i skiftande färger och design som du kan placera på olika sätt. En Halogen-terrassvärmare för tak är som en taklampa. Den enda skillnaden är att den också ger värme. Så om du har ett tak över din uteplats kan det vara en bra idé att skaffa en terrassvärmare för tak. Med en hängande terrassvärmare över bordet kommer ljus och värme stråla ner på alla som är samlade runt måltiden. Då värmaren kan placerar nära bordsgästerna så kan man ha en värmare med lägre effekt mot en väggmonterad. Det finns också terrassvärmare md inbygd lampa samt värmare för montage på parasoll. Den fäster du på en parasollstolpe. När du vill fälla ihop parasollen sänker du vingarna på värmaren. En parasollvärmare passar bra om du inte har ett tak men ändå vill att värmen och ljuset ska komma ovanifrån. Du kan också skaffa en terrassvärmare för golv eller en som du ställer på ett bord. Fördelen med dessa är att du alltid kan flytta dem utifrån var det ger mest värme för stunden. Du kan till exempel placera dem under bordet så att de ger behaglig värme till gästerna, en smart modell är Imus från Mensa Heating samt Torso från Termo i Gnosjö. En inbyggd tipp-mekanism gör att de stängs av om de skulle råka välta för att eliminera risken för brand.

Vanliga frågor och svar om terrassvärmare

1. Hur mycket energi använder en terrassvärmare?
Wattstyrkan hos terrassvärmare avgör el som förbrukas. Våra terrassvärmare har en kapacitet mellan 350W - 2000W. En 2000W värmare förbrukar precis som det låter 2000W per timme.

2. Hur många terrassvärmare kan jag installera på ett vanligt elsystem?
En vanlig 10 ampers säkring i ditt hus klarar 2300W. Det innebär att du kan använda en terrassvärmare på 2000W och ändå ha din dator ansluten till elnätet om den förbrukar upp till 300W.

3. Tål en terrassvärmare regn?
Ska du placera din terrassvärmare så att det är risk för att den utsätts för regn är det viktigt att du väljer en produkt som är IP-klassad X4. Det betyder att de är utformade för att tåla regn. Ska du ha din terrassvärmare på en inglasad altan där det inte finns risk för regn kan du välja en lägre IP-grad.

4. Behöver jag anlita en elektriker för att installera terrassvärmare?
Terrassvärmare levereras med en 230 volts stickkontakt. Så du kan enkelt ansluta din värmare till vägguttaget. Ifall du önskar använda fler värmare än vad ditt nuvarande elsystem medger bör du anlita en elektriker som kan dimensionera systemet efter dina behov. Du kan enkelt låta elektrikern säkra upp till 13A utan att behöva byta kablaget i väggarna.

5. Vad händer om jag glömmer stänga av terrassvärmaren?
En smart funktion är att välja en terrassvärmare med timer. Då slipper du oroa dig för risken att terrassvärmaren står på hela natten.

6. Hur stor uppvärmningsyta kan jag räkna med för en terrassvärmare och Infravärmare>>

En terrassvärmare brukar värma upp en yta mellan 6-10m2 men det är ju flera faktorer som påverkar detta. Bland annat vilken värmare som du väljer och hur den placeras, hur rummet ser ut som ska värmas upp, vind, väggar mm. Karbonrören ger ju en mer direktverkande värme på de material som den träffar och värmer inte upp rummet lika mycket utan du upplever mer den värme som träffar dig.

7. Vad är en IP-klass när det gäller en utomhusvärmare?
IP-klassen anger hur mycket fukt värmaren tål. För att hänga under bar himmel krävs minst IPX4. Används värmaren under ett tak eller inne i ett uterum så räcker det med IP21 eller IP23.

8. Vilka varumärken säljer ni på StayHome när det gäller terrassvärmare?
Termo, Mensa Heating, Malmbergs, Opranic & Martinsens terrassvärmare finns i sortimentet.

Termo >>
Opranic >>