Laddar...

Terrassvärmare

Terassvärmare ger skön infravärme och ett behagligt ljus om kvällen

Terrassvärmare och infravärmare från Termo, Miljöcenter, Malmbergs och Norveco.
Visa som Rutnät List

34 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät List

34 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Terrassvärmare och infravärmare från Termo, Miljöcenter, Malmbergs och Norveco

Installera terrassvärmare och infravärmare:
Installation av hängande takvärmare: Har du ett uterum med tak kan vi rekommendera att använda en hängande terrasvärmare såsom Verona och Lido. Häng upp den i en krok över ditt bord och alla runt bordet får ta del av värmarens ljus och värmespridning. Värmaren blir en del av inredning och utgör ett mysigt ljus när mörkret faller på. Dessa levereras med en länk för upphängning. Du väljer själv viken höjd den ska hängas upp på.
För att installera värmaren så räcker det att du pluggar i ett vanligt 230V vägguttag. Sladden på värmaren är 1,9m lång. Du tänder och släcker terrassvärmaren genom att dra i ett snöre under värmaren. Enkelt!
Värmare som monteras på vägg eller i tak: De flesta vägghängda infravärmare levereras idag med en anslutningssladd med vanlig 230V stickkontakt vilket gör det enkelt för dig som kund att installera din värmare. Vägg/takfästen brukar att ingå.
Golvvärmare: Fördelen med en golvmodell är att den är enkel att flytta efter stundens behov. Dessa modeller har alltid en 230V sladd med vanlig stickkontakt. Vill du ha större värmespridning och rotation på värmen kan du välja en modell med oscillerande funktion, dvs du kan ställa in att den rör sig fram och tillbaka. Många modeller har idag olika effektlägen så att du kan anpassa värmen efter eget önskemål.
En annan smart funktion är att välja en terrasvärmare med timer för att alltid vara säker på att den slås av om du skulle glömma av att stänga av din värmare. Våra golvmodeller har inbyggda tippskydd som stänger av värmaren om den skulle välta. Allt för säkerheten.

Teknologi Terrassvärmare:
- Traditionella infravärmare – äldre infravärmare - rörelement
De flesta känner till de gamla traditionella Infravärmarna med ett värmerör (rörelement) som ger en strålningsvärme i rummet. Dessa tar en stund att värma upp till högsta effekt. Värmen sprids ut i rummet med hjälp av en reflektor. Ljuset blir ofta åt de röda hållet och det är bara själva röret som blir färgat av värmen. Det kan knaka och knäppa i infravärmaren när de tänds och släcks. Prisvärda produkter som vi fortfarande säljer. Denna teknologi värmer upp hela rummet och du upplever rummets temperatur till skillnad mot dagens moderna infravärmare med kortvågig värme där du känner strålningen direkt från värmaren.
- Nya modeller – senaste generation av infravärmare
Vår nya moderna terssavärmare och infravärmare bygger på kortvågstekninken. Våra modeller har Quarzrör (tar några sekunder innan full effekt och avger ett orange sken) eller Karbonrör (ger full effekt direkt och avger nästan inget ljus).
2 definitioner: Långvågiga infravärmare: Långvågig strålning som värmer upp luften och du upplever värme först när rummet omkring dig är uppvärmt. Endast 40% av energin omvandlas till värme Kortvågiga infravärmare: Elekrommagnetiska vågor värmer inte upp luften utan värmer det material som den träffar, ex människans hud. Den största delen av energin som förbrukas omvandlas till värme.
Halogeninfravärmare: I våra hängande terrassvärmare Verona och Lido används halogeninframvärme. Dessa är en form av kortvågiga strålar. Dessa värmare avger en skön värme och ett mysigt gul/rött sken.
Sitter du på en öppen uteplats så upplever du värme tack vare att den kortvågiga strålningen värmer upp utan som den träffar.

IP-klasser terrassvärmare och infravärmare:
Om du vill använda din terrassvärmare utomhus under bar himmel ska du alltid välja en produkt som minst är IP-klassad X4. Det är fyran som anger att den tål vatten från regn. Vi rekommenderar att ni alltid använder er värmare med sunt förnuft när det gäller utomhusväder. Alla elektriska prylar ska skötas om på ett säkert sätt. Om du använder värmaren under tak eller på ett inglasat uterum räcker det med en lägre IP-klass och används värmaren inomhus behövs ingen IP-klass.

Uppvärmningsyta för terrassvärmare och infravärmare:
Hur stor yta kan jag räkna med som värms upp? Generellt sett brukar varje värmare värma upp en yta mellan 6-10m2 men det är ju flera faktorer som påverkar detta. Bland annat vilken värmare som du väljer och hur den placeras, hur rummet ser ut som ska värmas upp, vind, väggar mm. Karbonrören ger ju en mer direktverkande värme på de material som den träffar och värmer inte upp rummet lika mycket utan du upplever mer den värme som träffar dig.

El-förbrukning terrassvärmare och infravärmare: Hur mycket energi går åt?? Dagens moderna Infravärmare ger dig upp till 60% värme mot äldre värmare. Det är Watt styrkan som anger hur mycket din värmare förbrukar.
Om du ska dimensionera ett uterum med värmare sak du tänka på att en vanlig 10A säkring i ditt hus klarar 2300W vilket betyder att du kan köra 2 st 900W samtidigt eller 3 st 700W etc. Önskar du dimensionera för fler värmare bör du kontakta en elektriker så han kan dimensionera efter ditt behov. Flera av våra värmeprodukter har olika effektlägen så du själv kan välja hur mycket värme och därmed förbrukning som går åt.