TAKFLÄKT

Effektiva och tystgående takfläktar med modern design

Texa takfläktar

Effektiva och tystgående takfläktar med modern design för både sommar och vinter. Här hittar du ett brett sortiment av takfläktar både med och utan belysning. Enkla att använda med fjärrkontroll. Skapa ett bättre inomhusklimat och fördela luften över en större yta. Effektiva takfläktar med modern design från Texa Design. Perfekta takfläktar av hög kvalité som svalkar varma sommardagar och sprider värmen under vintern. Här hittar du ett brett sortiment av takfläktar som är tystgående och enkla att använda med fjärrkontroll. Flera modeller av takfläktarna har belysning vilket gör att dom även funkar som en vanlig taklampa.

Takfläkt som ger svalkande effekt

En varm sommardag uppskattar man verkligen en takfläkt som ger en svalkande känsla. Vissa går att ställa in åt vilket håll bladen ska rotera. På så sätt kan den varma luften både tryckas ner för att ge extra värme vintertid eller dras upp för att ge svalkande effekt sommartid. Placera gärna fläkten över sängen så får du en svalkande bris hela natten. Fördelen är också att vinddraget håller borta ev surrande flugor.

Hur stor fläkt behövs?

Yta Fläktstorlek Upp till 12m² ca Ø 75-90 cm Upp till 15m² ca Ø 100 cm Upp till 20m² ca Ø 112-122 cm 25-30 m² ca Ø över 132 cm Mer än 30m² Fler än en takfläkt Vilken storlek som just du behöver kan variera på takhöjd, rummets utseende, drag från ventiler och fönster etc. En fläkt omfördelar luften i rummet och vi upplever blåst som kylande. Vintertid kan det vara en fördel att kunna trycka ner den varma luften i taket så att värmen fördelas jämt i rimmet.

Olika funktioner på takfläktar

Våra takfläktar från Texa Design är utformade med 3 eller 5 fläktblad. Sanningen är att 3 fläktblad ger mer luftflöde än 5 blad. Däremot kan en fläkt med 5 fläktblad ge lite lägre ljud. Tänk också på placering av din fläkt så du inte har en ljuskälla bortom fläkten eller inbyggda spotlights som kommer att ge ett blinkande ljus när fläkten roterar. det kan ju bli ett irriterande blink.

Installation av en takfläkt

Du bör tänka på vilket material du har i taket så du monterar fläkten på ett säkert sätt. Tänk på att det är rörliga delar i fläkten vilket kommer påverka stabiliteten kring montaget. Du bör tänka på om det är gips, trä eller betong och angöra fläkten därefter. En takfläkt för fast installation ska installeras av en behörig elektriker.