GOLVLAMPA

Snygga golvlampor med bra läsljus

Visa som Rutnät List

Artiklar 1-72 av 149

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Winston golvlampa mässing 152cm
  52%
 2. Nora Golvfot antikmässing 138cm
  30%
  Nora Golvfot antikmässing 138cm
  2499 kr 1749 kr
 3. Rod Golvlampa svart 149cm
  30%
  Rod Golvlampa svart 149cm
  1895 kr 1327 kr
 4. Cia golvlampa 3 vit/mässing
  30%
  Cia golvlampa 3 vit/mässing
  1940 kr 1358 kr
 5. Title on 34714303
  30%
  Chloe Golvfot matt svart 143cm
  2595 kr 1817 kr
 6. Title on 34714302
  30%
  Chloe Golvfot guld 143cm
  2595 kr 1817 kr
Visa som Rutnät List

Artiklar 1-72 av 149

Sida
per sida
Sätt fallande sortering

Golvlampor ger dig den optimala rumsbelysningen

Köp din golvlampa här. Vi har ett brett sortiment med trendiga, klassiska och stilrena golvlampor att välja mellan. Ställ din golvlampa vid soffan eller fåtöljen och du får en mysig belysning när du läser en bok samtidigt som den gör rummets inredning komplett.

Olika typer av golvlampor

Det finns många modeller av golvlampor. Vilket behov har du? Ska det vara en läslampa, en prydnadsslampa, en uplight, dvs en lampa som lyser starkt uppåt. Ska lampan vara en solitär eller ska den matcha in med övriga armaturer i rummet, ska den ha samma färg och formspråk som inredningen?

Golvlampor med bra läsljus

Många golvlampor står placerade bakom en soffa eller fåtölj för att ge dig ett bra läsljus eller arbetsljus. Ska du läsa tidningen eller lösa ett korsord är det ju viktigt att du har ett strakt ljus. Gillar du att sticka och virka så behövs också ett bra ljus. Om golvlampan har en böjbar arm till ljuskällan har du oftast stor möjligheter att rikta ljuset dit du verkligen behöver detta. Om lampan placeras bakom en soffa/fåtölj underlättar det om strömbrytaren eller dimmervredet är placerat högt upp på golvlampan. Detta underlättar varje gång du ska tända eller släcka lampan. Sitter brytaren på sladden får du böja dig ner till golvet. I vårt sortiment finns golvlampor med en, två eller tre armar med lampor. Finns det flera armar och ljuskällor kan man använda samma golvlampa till flera personer. Ta för vana att använda en LED ljuskälla så sparar du elförbrukning samt att du inte kan bränna dig på en varm lampskärm.

Golvlampor från Markslöjd

Markslöjd har ett brett sortiment av golvlampor och då oftast i metall med ställbara lamphuvuden. Fokus på dessa lampor är oftast att få ett bra ljus för användaren. I sortimentet finns lampor med oilka färger och storlekar. Markslöjd bygger ofta hela kollektioner kring sina golvlampor och ofta kan du hitta båda vägglampor, bordslampor, taklampor med samma design som golvlampan.

Golvlampor från PR Home

En golvlampa från PR Home är ofta en lite större lampa och har en eller flera textilskärmar. En klassik golvlampa har en rak stång med en textilskärm på toppen. Du kan också hitta golvlampor med böjbara armar och med 2 eller 3 textilskärmar. PR Home tar ofta ut svängarna och kombinerar djärva mönster och färger på sina lampor.