• Teknologi Terrassvärmare

 • Vilka teknologier finns det?

 • Traditionella infravärmare – äldre infravärmare - rörelement

  De flesta känner till de gamla traditionella Infravärmarna med ett värmerör (rörelement) som ger en strålningsvärme i rummet.  Dessa tar en stund att värma upp till högsta effekt. Värmen sprids ut i rummet med hjälp av en reflektor. Ljuset blir ofta åt de röda hållet och det är bara själva röret som blir färgat av värmen. Det kan knaka och knäppa i infravärmaren när de tänds och släcks. Prisvärda produkter som vi fortfarande säljer. Denna teknologi värmer upp hela rummet och du upplever rummets temperatur till skillnad mot dagens moderna infravärmare med kortvågig värme där du känner strålningen direkt från värmaren. •  
 • Nya modeller – senaste generation av infravärmare

  Vår nya moderna terssavärmare och infravärmare bygger på kortvågstekninken. Våra modeller har Quarzrör (tar några sekunder innan full effekt och avger ett orange sken) eller Karbonrör (ger full effekt direkt och avger nästan inget ljus).

   

  2 definitioner:

   

  Långvågiga infravärmare:  Långvågig strålning som värmer upp luften och du upplever värme först när rummet omkring dig är uppvärmt. Endast 40% av energin omvandlas till värme

  Kortvågiga infravärmare:  Elekrommagnetiska vågor värmer inte upp luften utan värmer det material som den träffar, ex människans hud.
  Den största delen av energin som förbrukas omvandlas till värme.

  Halogeninfravärmare: I våra hängande terrassvärmare Verona och Lido används halogeninframvärme. Dessa är en form av kortvågiga strålar. Dessa värmare avger en skön värme och ett mysigt gul/rött sken.

  Sitter du på en öppen uteplats så upplever du värme tack vare att den kortvågiga strålningen värmer upp utan som den träffar.