Terrassvärmare

 

Terrassvärmare - En guide som hjälper dig välja rätt värmare

Det första du bör fundera på är vilken placering du önskar av din värmare, skall det vara en hängande värmare ovanför bordet, en fristående värmare under bordet eller i ett hörn, eller kanske en fast monterad infravärmare i taket eller på väggen. Hängande värmare har fördelen att dom inte är i vägen och ger både värme för dig som sitter runt bordet men även avger lite ljus som ger trivsel. En fristående värmare är portabel och kan flyttas efter behov, man kan alltså variera placeringen beroende på vart man sitter på altanen eller i uterummet. Det finns även fristående värmare på stolpe samt för placering under bordet vilket ger skön värme på benen som strömmar upp under bordsskivan.

 

 



Är du ett företag, kommun, landsting eller en förening som vill handla av oss, så har vi stora förutsättningar för att kunna tillgodose dina önskemål. Förutom betalning via Klarna, så erbjuder vi även E-faktura eller vanlig tradtionell faktura via epost eller brev. Kontakta oss, så hjälper vi dig!

Vilka olika värmetekniker finns det inom infravärme?

Långvåg - De flesta känner till de gamla traditionella Infravärmarna med ett värmerör (rörelement) som ger en strålningsvärme i rummet.  Dessa tar en stund att värma upp till högsta effekt. Värmen sprids ut i rummet med hjälp av en reflektor. Ljuset blir ofta åt det röda hållet och det är bara själva röret som blir färgat av värmen. Det kan knaka och knäppa i infravärmaren när de tänds och släcks. Prisvärda, billiga produkter som vi fortfarande säljer. Denna teknologi värmer upp hela rummet och du upplever värme först när rummets temperatur stiger till skillnad mot dagens moderna infravärmare med kortvågig värme där du känner strålningen direkt från värmaren.

Kortvåg & Mellanvåg - Våra nya moderna terssvärmare från Silverline, Termo i Gnosjö, Opranic och Veito bygger på kortvågstekninken. Våra modeller har Halogenrör, Quarzrör (tar några sekunder innan full effekt och avger ett orange sken) eller Karbonrör (ger full effekt direkt och avger nästan inget ljus).

Långvågiga infravärmare:  Långvågig strålning som värmer upp luften och du upplever värme först när rummet omkring dig är uppvärmt. Endast 40% av energin omvandlas till värme, billiga i inköp men blir dyrare i drift pga att dom är mindre värmeeffektiva. Utomhus utan lä från vind fungerar långvågiga värmare mycket dåligt, där är moderna kortvågsvärmare betydligt lämpligare så som Halogen, Quarz och Karbon.
 
Kortvågiga infravärmare:  Elektromagnetiska vågor värmer inte upp luften utan värmer det material som den träffar, ex människans hud.
Den största delen av energin som förbrukas omvandlas till värme så även om dom är dyrare i  inköp så blir dom billigare i längden genom reducerad förbrukning.
 
Halogeninfravärmare: I våra hängande terrassvärmare t.ex Verona från Termo i Gnosjö, används halogeninframvärme. Dessa är en form av kortvågiga strålar. Dessa värmare avger en skön värme och ett mysigt gul/rött sken.
Sitter du på en öppen uteplats så upplever du värme tack vare att den kortvågiga strålningen värmer upp ytan som den träffar.
 

Infravärmare med Quarzrör eller Karbonrör

Dagens moderna infravärmare från Opranic, Termo, Silverline och Veito använder oftast Karbonrör. Dessa ger mycket snabbt och effektiv enbehaglig värme.

 

Ger en omgående dokumenterat effektiv direktvärme, med upp till halva energiåtgången jämfört med andra typer av terrassvärmare.  Dessa finns  som både tak och väggmodeller samt som fristående golvmodeller.

Karbonrör ger en direkt värme, Värmare med Quarzrör behöver några sekunder på sig att värmas upp men ger sedan din och behaglig värme.

 

Dessa värmare kostar mer i inköp men håller hög kvalite med hjutet aluminiumchassi och lägre driftkostnad mot en traditionell infravärmare. 

Terassvärmare med halogenvärmerör

Teknologin här bygger också är också kort/mellanvågig värme och den kombineras av ett mycket varmt halogenrör som avger an kraftfull värme i kombination av en reflektor som gör att värmen skjuts ut i rummet. Våra halogenvärmare är hängande modeller som smidigt hängs upp över bordet på uteplatsen, värmen kontrolleras med ett dragsnöre på de modeller som har flera effektlägen.

 

Värmarna är snyggt designade i aluminium och dinns i svart, silver eller vitt för att smälta in i rummet utan att störa. Denna teknologi kombinerar effektiv strålningsvärme och även rumsvärme.  Dvs du värmer upp rummet samtidigt som du upplever en stålande värme mot din hud.

 

En stor fördel här är att den även avger ett mysigt ljus som ger den lilla extra varma känslan när mörkret faller på. Dessa kombineras med fördel med en värmare under bordet, t.ex den effektiva Imus från Mensa Heating, Imus har låg effekt för att kunna stå under ett bord och ger effektivt en skön värme för benen men som även strömmar upp runt bordet och värmer användaren.