FÖNSTERLAMPA HÄNGANDE, FÖNSTERPENDEL

Fönsterlampa hängande - Snygga pendlar för fönstret

Visa som Rutnät List

52 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
 1. PR Home Circle fönsterlampa krom 35cm
  20%
 2. August Fönsterlampa klar 25cm
  20%
 3. Ashby Fönsterlampa guld 19cm PR Home
  20%
 4. PR Home Ample fönsterlampa guld 15cm
  20%
 5. PR Home Circle fönsterlampa krom 25cm
  20%
 6. PR Home Circle fönsterlampa krom 45cm
  20%
 7. August Fönsterlampa klar 15cm
  20%
Visa som Rutnät List

52 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Hängande fönsterlampa med enkel upphängning

En pendellampa fäster du enkelt i taket eller längs gardinstången. Om du gillar variation så är sladdställ ett bra alternativ till den vanliga fönsterpendeln då du enkelt kan byta ut ljuskällan när du vill förnya stilen i hemmet. Skapa perfekt mysbelysning med fönsterlampa hängande eller fönsterpendel. Hängande fönsterlampor passar de flesta fönster och blir en vacker inredningsdetalj som ger ifrån sig ett stämningsfullt sken både från insidan och utsidan. Att lysa upp sitt hem motverkar även den vintertrötthet som många drabbas av, med dagens energisnåla LED-lampor kostar det dessutom inte så mycket att ha lamporna tända kvällstid som förr i tiden med glödlampor.

Fönsterlampa som hänger

Många av våra fönsterlampor för fönster är hängande modeller. I Sverige används oftast en fönsterlampa med 3-3,5m sladd och en vanlig stickkontakt. På sladdstället brukar det finnas en ögla för enkel upphängning. Fäst en spik eller krok ovanför ditt fönster och häng upp fönsterlampan. Vi rekommenderar att du köper en lampa med ett sladdställ som är har en en strömbrytare. Oftast sitter strömbrytaren ca 1 meter från stickkontakten, då blir det en lagom höjd för att tända och släcka din lampa. Alternativet är att att ansluta din fönsterlampa till en timer eller dimmer, det finns även fjärrströmbrytare som gör att du bekvämt kan tända och släcka din lampa.

Fönsterlampa i metall

Ljusbilden från en hängande fönsterlampa med en metallskärm blir oftast mer riktad då metallen inte släppper ut något ljus åt sidorna. Ljuset reflekteras i skärmen och sprider ljuset i en riktad kon. Snyggt när du vill lysa upp din fönsterbräda och växterna där på. Med en tät metallskärm blir du dessutom inte bländad av ljuskällan. Det finns även många metallskärmar med olika mönster utskurna som i sin tur ger olika ljuseffekter. Det finns även fönsterlampor med dekorationsringar, stjärnor, hjärtan med mera runt lamphållaren.

Fönsterlampa med skärm i glas

Snyggt, elegant och sobert med en lampskärm i glas. Glaset kan ge många olika effekter och kan ge ett riktigt mysig hemmamiljö. Oftast är glasen handgjorda och kan ge en egen prägel. Ett klart glas ger ett skarpare ljusgenomsläpp medans ett opalvitt, färgat eller frostat glas dämpar ljuset.

Hängande fönsterlampa med en LED lampa som skärm

Sista åren har fönsterlamporna oftast blivit mindre och mer slimmade. Idag finns en stor mängd snygga LED-ljuskällor som kan användas som fönsterlampor utan skärm. Då kan du välja och byta ljuskälla efter säsong. Ibland kallas dessa lampor för nakenlampor. Dvs ett upphänge med enbart en ljuskälla och ingen lampskärm. LED lampor finns i ett mycket stort utbud av ljusstyrkor (Lumen) samt färgtemperatur (Kelvin). En fönsterlampa passar bäst med lite varmare ljus som ger fin dekoration om kvällarna, välj gärna en LED lampa med en färgtemperatur mellan 2200-2700K som är varmvitt. Samt en ljusstyrka på 80-470 Lumen (motsvarande 15-40W glödljus) Vid helt nakna lampor bör man ej ha över 200 Lumen då man kan bländas kvällstid.

Ansluta en fönsterlampa till ett takuttag

Ibland sticker det ut 2 eller 3 sladdar ut ut ditt tak som ska anslutas. Om det finns en grön-gul sladd är detta jordanslutningen och ska kopplas samman med ev jordanslutning i taklampan. För det mesta är fönsterlampor dubbelisolerade vilket betyder att de inte har någon jordanslutning. I dessa fall kan du koppla in den blå och den bruna sladden (fas-nolla) till taklampans 2 sladdar.

I vissa hus finns det inbyggda takuttag med en koppling till en liten kronkontakt. Är du osäker så kolla med en elektriker för att göra en korrekt installation. OBS var försiktigt om du ansluter sladdar mot en sockerbit/kopplingsplint. Bryt alltid strömmen, genom att bryta huvudströmbrytaren och /eller skruva ur säkringen i proppskåpet. Känner du dig det minsta osäker på hur man kopplar in en lampa med fast installation bör du kontakta en elektriker för hjälp.