Laddar...

Infravärmare Opranic PRO 20XT 2000W IPX5 Svart

Lagersaldo

Skickas inom 1-2 dagar

Leveransinfo

Endast 49kr i frakt inom Sverige

Lagersaldo
I lager

Skickas inom 1-3 dagar

Artikelnr
34-LAVA20XT-B
2870 kr 2590 kr

Delbetala från 78.29 SEK / mån

  • Frakt endast 49kr
  • Öppet köp i 60 dagar
  • Snabba leveranser
Infravärmare Opranic PRO 20XT 2000W IPX5 Svart Termostat
Opranic Pro är toppserien i Opranics sortiment, i Pro serien används högsta komponentkvalite rakt igenom hela värmarens konstruktion för maximal livslängd och driftsäkerhet.

Opranic Pro är en ny serie av slimmade och robusta infravärmare där hållbarhet och prestanda är i fokus.
Använder en patenterad mellanvågsfrekvens IR-X som absorberas lätt och värmer objekten och personerna den träffar och inte luften. Strålningen påverkas därav inte av luftflödet och värmer oavsett väder och vind. Vilket gör den mer energi- och miljösmart. Värmer som solen och sätter igång blodcirkulationen när strålen träffar huden vilket upplevs som lenande. Blir även varm direkt så väldigt lite energi försvinner jämfört med vanliga infravärmare.

Även om infraröd strålningsvärme inte påverkas av luftrörelser eller omgivande temperatur, kommer människor att känna sig kallare vid blåsigt och kallt väder på grund av avkylningseffekten. Vid kallt blåsigt väder är avkylningen stor och temperaturförlusten är stor, är det nödvändigt kompensera med en kraftfull infravärmare för att uppnå en komfortabel utomhus miljö. Vi rekommenderar 250W till 600W per kvadratmeter för att uppnå en komfortabel utomhus miljö med Opranic infravärmare.

Baksidan på värmaren blir ca 75 grader vilket gör att den kan monteras inomhus. Tillverkad med ett kompakt chassie av dubbla lager aluminium och rostfritt stål. Högsta klassens material som även är rostskyddade för att kunna användas året runt. Perfekt för din uteplats så som altan, balkong, terrass men även inomhus som garage och stora lokaler.

Värmer en yta upp till 18 kvadratmeter.

Tillverkad av robusta material med IPX5-isolering vilket betyder den klarar av tuffa väderförhållanden så som regn, vind och snö.

Monteras på vägg eller tak med det medföljande fästet och skruvar.
Den kan monteras både horisontellt och vertikalt vilket är unikt för Lava Pro. (kan även monteras under en markis pga sitt dubbla chassie).
Se manual nedan för monteringsanvisningar, mått och illustrationer.

Termostatstyrd med 5 st timerlägen som justerar hur länge värmaren är igång efter uppnådd temperatur, högsta läget är kontinuerlig drift.

Garantitiden är 2 år. Värmeelementet av högsta kvalité har en brinntid på hela 10 000 timmar (går att byta därefter).

OBS Använder vanlig jordad stickkontakt så ingen elektriker behövs. Kräver uttag som klarar minst 10 ampere

Läs mer här om värmespridning, montering och jämföra de olika modellerna.
Produktblad för Opranic Lava Pro
Användarmanual
Artikelnr34-LAVA20XT-B VarumärkeOpranic
FärgSvart Vikt (kg)3.0
MaterialAluminium Höjd19cm
Djup8cm Bredd83,5cm
Effekt2000W ModellOpranic PRO infravärmare
Värmer som Solen!
Opranic Pro infravärme har en infravärmeteknologi IR-X som värmer som solens strålar. Den frånger sig ett mjukt vilsamt orange sken. Den värmer objekt direkt utan att värma upp luften i miljön vilket undviker energislöseri samt behåller luftfuktigheten. Opranic Pro mellanvågs strålning har en stimulerande effekt på blodcirkulationen.

Anpassad för Nordiskt klimat.
Opranic Pro modellerna är byggda med en stomme av dubbla lager aluminium för värmeisolering så inte värmaren blir för het på utsidan, detta tillsammans med IPX5 certifieringen gör att de klarar de mest krävande väderförhållanden.

Miljövänlig
Jämfört med traditionella uppvärmningssystem så är Opranic Pro infravärme upp till 80% effektivare.

Opranic Pro infravärme teknik frånger sig ett mjukt vilsamt orange sken som når sin högsta temperatur på cirka 30 sekunder, där drygt 90% av den energi som används av värmaren omvandlas till värme genom infraröd strålning.

Termostat eller fjärrkontroll Opranic Pro infravärme regleras med tidsstyrd termostat för de modellerna med fasta effektlägen, och med en fjärrkontroll på modellen LAVA23XR-B.