MALMBERGS - Belysning

Lampor från Malmbergs

Malmbergs har belysning för privata hem och trädgårdar samt offentlig miljö. I sortimentet finner du såväl moderna som klassiska armaturer. Malmbergs tillverkar inomhuslampor och utomhusbelysning till riktigt bra priser.

Hos oss hittar du Malmbergs inomhusbelysning, utomhusbelysning, samt brandskyddsprodukter (brandfilt och brandsläckar).
Om du saknar någon produkt från Malmbergs - Hör av dig till oss på StayHome så hjälper vi dig gärna.

Visa som Rutnät List

Artiklar 1-36 av 46

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
  1. Milos Bordslampa
    Milos Bordslampa
    1465 kr
Visa som Rutnät List

Artiklar 1-36 av 46

Sida
per sida
Sätt fallande sortering

Populära kategorier från Malmbergs

Malmbergs har ett stort sortiment av elartiklar till elinstallatörer, grossister och industriföretag. Malmbergs inomhusbelysning kan du bland annat finna i kategorierna golvlampa, bordslampa och taklamapa.

I Malmbers utebelysning finner du lampor med IP44 klassificering, godkända för utomhusbruk året runt. Vi har ett stort utbud av ljusslingor och vägglampor. Se hela StayHomes utbud av utomhusbelysning här.

Om Malmbergs

Malmbergs grundades 1916, och var då verksamma inom elistallation i Kristinehamn. Malmbergs nuvarande verksamhet startades 1981, bolaget ändrade då inriktning till att vara ett import-, agentur- och handelsföretag med egen distribution och grossistförsäljning av elartiklar till elinstallatörer, grossister och industriföretag.

Vilka ljuskällor bör användas till Malmbergs belysning?

Majoriteten av Malmbergs lampor använder vanliga LED lampor med E14 eller E27 sockel, men även andra varianter kan förekomma; Kolla då under "Teknisk Data" "Sockel", på produktens sida, så får du relevant information för just dig. 

IP klassificering, vad gäller?

IP klassificering berättar hur väl skyddad produkten är mot yttre påverkan.

Den första siffran berättar hur väl skyddad produkten är mot fasta föremål som till exempel damm, där 0 betyder att den är helt oskyddad och 6 att den är dammtät.

Den andra siffran berättar hur väl skyddad produkten är mot vatten. Där 0 innebär inget skydd och 8 att den kan sänkas under vatten.

Vanliga IP klassificeringar hos oss:
IP20: För inomhus bruk. Innehar skydd mot elektiska stötar (skydd mot inträngande föremål större än 12mm)
IP23: För fasadbelysning. Skydd mot vatten ovan ifrån samt skydd mot inträngande föremål större än 12mm.
IP44: För badrum och utomhus, skydd mot strilande vatten samt mot inträngande föremål större än 1mm- men ej vattentät. Kan användas i hela badrummet förutom direkt i badkaret eller duschen.
IP54/55: För badrum och utomhus, dammskyddad. IP55 är även spolsäkert men ej med högtrtycksspolning.