ANETA - Belysning

Lampor från Aneta

Aneta har ett stort utbud av Belysning och Lampor. Tillsammans med deras syster bolag Scan Lamps är de ett av Skandinaviens ledande bolag inom dekorativ belysning. Aneta och Scan Lamps har lampor för hus, stugor, och större hyreshus, både för utomhusbelysning och inomhusbelysning.

Vi på StayHome erbjuder ett brett sortiment av Anetas och Scan Lamps Belysning. Hos oss hittar du bland annat taklampor, fönsterlampor, och golvlampor. Aneta är mer än bara lampor, deras dekorativa fokus gör att deras lampor är snygga inredningsdetaljer som komplementerar din heminredning.

Om du saknar någon lampa eller har frågor om något belysninstillbehör eller fäste - kontakta oss på Stayhome så hjälper vi dig mer än gärna!

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.

Populära kategorier från Aneta

I Stayhomes sortiment av Aneta kan du finna ett brett utbud av deras produkter. En stor del av sortimentet består av inomhusbelysning. Kolla gärna in några av våra kategorier för inomhusbelysning, där kan du finna flera av Anetas lampor. Anetas inomhuslampor kan du bland annat hitta i kategorierna TaklamporBordslamporFönsterlampor och Bordslampor.

I Anetas utebelysning finner du lampor med IP44 pch IP54 klassificering, godkända för utomhusbruk. Vi har ett stort utbud av ljusslingor, vägglampor, och uterumesbelysning. Se hela Stayhomes utbud av utomhusbelysning här.

Om Aneta

Aneta Belysning grundades i Växjö år 1947 och tillverkade textillampskärmar helt hantverksmässigt. Aneta har växt och innehar nu ett brett utbud inom belysningsarmaturer, men behållit känslan av det gedigna hantverket. I Växjö hittar du även deras fysiska utställning av deras sortiment för att få inspiration till hemmet. Har du ej möjligheten att åka dit så har vi på Stayhome.se en stor del av deras sortiment att visa upp.

Kvalité, en lampa att lita på

Aneta ställer höga krav på sina underleverantörer för att du som kund skall få en produkt du kan lite på. Det görs en kvalitetskontroll och en kontroll på den elektriska säkerheten.

Aneta och Scan Lamps

Aneta Belysning och Scan Lamps har arbetat sida vid sida som systerbolag sedan 2005 och ingår i koncernen Byggma ASA. Scan Lamps sortiment hittar du också här hos Stayhome.se

Vilka ljuskällor bör användas till Anetas belysning?

Majoriteten av Anetas lampor använder vanliga LED lampor med E14 eller E27 sockel, men även andra varianter kan förekomma; Kolla då under "Teknisk Data" "Sockel", på produktens sida, så får du relevant information för just dig. 

IP klassificering, vad gäller?

IP klassificering berättar hur väl skyddad produkten är mot yttre påverkan.

Den första siffran berättar hur väl skyddad produkten är mot fasta föremål som till exempel damm, där 0 betyder att den är helt oskyddad och 6 att den är dammtät.

Den andra siffran berättar hur väl skyddad produkten är mot vatten. Där 0 innebär inget skydd och 8 att den kan sänkas under vatten.

Vanliga IP klassificeringar hos oss:
IP20: För inomhus bruk. Innehar skydd mot elektiska stötar (skydd mot inträngande föremål större än 12mm)
IP23: För fasadbelysning. Skydd mot vatten ovan ifrån samt skydd mot inträngande föremål större än 12mm.
IP44: För badrum och utomhus, skydd mot strilande vatten samt mot inträngande föremål större än 1mm- men ej vattentät. Kan användas i hela badrummet förutom direkt i badkaret eller duschen.
IP54/55: För badrum och utomhus, dammskyddad. IP55 är även spolsäkert men ej med högtrtycksspolning.