TYNGDTÄCKE FÖR EN BÄTTRE SÖMN

Sov lugnare och mer avslappnat med ett tyngdtäcke

Har du svårt för att somna eller komma ner i varv på kvällen? Då kan ett tyngdtäcke hjälpa dig att bli mer avslappnad och sova bättre. Ett vikttäcke minskar ångest, oro, snarkning och muskelvärk. Hos oss kan du köpa tyngdtäcken av hög kvalité från Cura Of Sweden och Borganäs. För att tyngdtäcket skall passa alla kroppar har vi täcken i många olika vikter. Vi rekommenderar att du väljer en vikt som motsvarar cirka 10-15% av din kroppsvikt.
Visa som Rutnät List

1 Artikel

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät List

1 Artikel

per sida
Sätt fallande sortering

Vad är ett Tyngdtäcke?

Våra tyngdtäcken liknar ett vanligt täcke men skillnaden är att dom är fyllda med kiselpärlor för att få extra tyngd vilket gör att täcket anpassar sig till kroppen och ger ett jämt tryck. Som en varm och mjuk omfamning. Använd som ett härligt täcke i sängen eller som en filt vid en avkopplande stund i soffan. Tyngden, trycket och den omslutande effekten ger kroppen en mängd positiva känslor som bidrar till bättre sömnkvalitet. Tyngdtäckets omslutande och massageliknande effekt frisätter kroppsegna må-bra-hormon som får användaren av komma till ro snabbare, ökar kroppsuppfattningen och verkar avslappnande. Dessa positiva effekter gynnar alla, inte bara den som lider av sömnbesvär på grund av medicinska orsaker.

Vilken vikt på Tyngdtäcket ska jag välja?

För att tyngdtäcket skall passa alla kroppar finns våra tyngdtäcken i många olika vikter. Vi rekommenderar att man väljer ett täcke som motsvarar 10-15% av ens kroppsvikt. Om du t.ex. väger 80 kg, väljer du ett täcke som väger 8-10 kg. Det är dock bara en rekommendation, och vilken vikt man trivs bäst med är individuellt. En del föredrar tyngre täcken.

Cura Tyngdtäcke

Cura täcket är ett medicintekniskt hjälpmedel och samtliga täcken är registrerade vid Läkemedelsverket. Cura Pearl är ett högkvalitativt tyngdtäcke bestående av sju lager som alla fyller en funktion för att uppnå högsta kvalité och komfort. Cura täcket är den Nordiska marknadens i särklass mest sålda tyngdtäcke och passar nästan alla människor – inte bara de som lider av dålig sömn. Många uppskattar helt enkelt bara den omfamnande trygghetskänslan som täcket ger.

Borganäs Tyngdtäcke

Prisvärda Borganäs tyngdtäcke i grått med en vikt på ca 9 kg. Ett billigare alternativ som har blivit väldigt populärt och konkurrerar mot Cura täcket. Täcket är certifierad av det internationella kontrollorganet Oeko-Tex och har därmed genomgått noggranna tester. Det är garanterat fritt från tillsatser som kan vara farliga för hud och hälsa. Fyllningen består av kiselpärlor insydda i rektangulära rutor i täcket.