Laddar...

Ullmattor

Slitstarka, smuts- och vätskeavvisande ullmattor

Visa som Rutnät List

33 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät List

33 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Vårt utbud av ullmattor

På StayHome har vi ett noga utvalt sortiment av ullmattor från bland annat Horredsmattan. Horredsmattan har tillverkats i Västergötland i över 60 år och finns i många smakfulla mönster med tre storlekar per modell. En matta i ull kan hålla i generationer framöver då ullmattor är slitstarka och står emot smuts och vätska bra. Eftersom ull är ett förnybart material är det också en miljövänlig matta. Välj en ullmatta i grön nyans eller diskret blå och grafit. Se hela vårt utbud av ullmattor online här.

Så tar du hand om dina ullmattorDu hittar billiga ullmattor i vårt sortiment, men vi tummar aldrig på kvalitet eller hållbarhet. Vad som är viktigt för ullmattor, dyr som billig, för att behålla form och kvalitet är tvätten. Hur tvättar man då ullmattor? En mörkare matta syns inte smutsen lika tydligt som på en vit ullmatta men den är lika smutsig. En ullmatta ska tvättas för hand eller i maskin på 30 grader utan centrifugering. Låt mattan torka på en plan yta men helst då i skuggan eftersom värme kan ändra mattans form. När du väljer en slitstark ullmatta till ditt hem så är det en investering för många år framöver. Titta efter ullmattor på rea för att komma över kvalitetsmattor till bra priser. En ljus ullmatta går aldrig ur tiden utan kan följa med dig i många hem med olika inredningsstilar. Våra ullmattor finns i både tidlösa, skandinaviskt ljusa färger och starkare färger. Du kan alltid kontakta vår kundtjänst på [email protected] när du vill beställa ett visst mått på en matta för att få exakt rätt matta till ditt hem.

Så inreder du med ullmattorEn matta i ull passar i alla rum i hemmet, det är mer rummets storlek som styr vilken modell du ska köpa. En stor ullmatta under matsalsbordet eller framför soffan kan göra stor skillnad. Våra mattor finns i storlekarna 75x150, 75x200 samt 75x250 cm. När det gäller val av färg är en grå ullmatta klassisk och passar i de flesta hem. Men ullmattor i starkare färger ger en varm känsla och du kan antingen välja en kontrastfärg eller plocka upp toner som passar till din inredning. Ullmattor är varma och passar därför bra i sovrum. Att ha en ullmatta nedanför sängen är ett mysigt alternativ då den både är snygg och behaglig att kliva på. Satsa på två mattor på varsin sida om sängen eller en effektfull stor ullmatta i sovrum. Många väljer att satsa på neutrala färger som en ullmatta i beige eller en ullmatta i ljusgrå men starka färger kan lyfta inredningen och blir mer än bara en matta på golvet. Ullmattor på golven passar in till de flesta inredningsstilar.

Fördelar med ullmattorFördelen med ullmattor är att de är tåliga och slitstarka. Var inte rädd att satsa på en ljus ullmatta. En mjuk vit matta av ull blir extra smakfull under soffan, på trägolvet eller i uterummet. Din ullmatta kan också dämpa ljudnivån i huset och skapa en behaglig, varm stämning i ett rum. Kanske passar en ullmatta i grå nyans bäst i ditt hem - vi har flera olika varianter från Orust och Tjörn i grå, grafit och ljusgrå. Dessa går att få i flera olika storlekar. Färgen på en matta sätter stämningen i ett rum, exempelvis ger en ullmatta i gul nyans en fräsch solig känsla. En ullmatta i vit färg passar extra bra framför brasan på vintern men går framförallt ihop med nästan all inredning. Du kan välja att låta mattan smälta in med inredningen genom att välja mer diskreta färger eller låt den hamna i blickfånget och välja en matta i rött, svart, blått eller grönt. Matcha sedan gärna med kuddar och andra textilier i samma färg som mattan.